KunstZondagVorden trekt bezoekers uit het hele land

VORDEN - KunstZondagVorden, een project van de St.KunstInVorden, oogstte zondag 9 juni weer zeer veel waardering en lof van bezoekers uit het hele land. Alle deelnemende locaties, Museum Achterhoekse Schilderkunst, Galerie Agnes Raben, Atelier Kunst van de Kleur, Fotografe Meta van Arkel, St. De Ezelstal, Galerie A-quadraat, Atelier Riet Rexwinkel en gastlocatie Galerij Amare (met een bijzondere expositie van de schilder Bilders en twee objecten van kunstenaar Floris Brasser ter gelegenheid van de opening van het Bilderspad), werden allemaal goed bezocht door een enthousiast publiek.

Wat maakt dit project zo succesvol? De kwaliteit en diversiteit van professionele beeldende kunst en vormgeving in ateliers, beeldentuin, galeries en museum én de aanwezigheid van de kunstenaars/vormgevers die het publiek bewust maken van de meerdere lagen in een kunstwerk, hun bewuster leren kijken en uitleg geven over de toegepaste technieken. Kunsteducatie dus. En dat allemaal op zo'n stralend mooie Pinksterdag in een dorp met rijkdom aan hedendaagse kunst en cultureel erfgoed.

Zondag 8 september vindt de volgende KunstZondagVorden plaats.


Uitslagen wedstrijden 55-plus De Snoekbaars

VORDEN - Donderdag 13 juni in werd er gevist in de Oude IJssel. De vangst was matig, met veel kleine vis. 1. Freddy Cornelissen 1060 gram, 2. Frans Bleumink 960 gram, 3.Gradus van Amerongen 940 gram. Op 6 juni werd er door negen personen in de Oude Berkel in Borculo gevist. De uitslag was als volgt: 1. Wim Vreeman 2260 gram, 2. Ab Vruggink 1720 gram, 3. Gradus van Amerongen 1120 gram en 4. Wim Althusius 1060 gram. De volgende wedstrijd is op 27 juni in de Berkel te Borculo.