Een deel van de Vordense familie Gombert, die met negentien personen deelnam.  Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink
Een deel van de Vordense familie Gombert, die met negentien personen deelnam. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink Foto:

Volop enthousiasme op slotavond avondwandelvierdaagse

VORDEN – Het enthousiasme was bij de intocht weer groot. Vooral vrolijk zingende kinderen met hun felbegeerde medaille en natuurlijk de welverdiende snoepslingers en bloemen. Vorige week vond de 52ste editie van de avondwandelvierdaagse van Vorden plaats. Met dank aan de Avond4daagse Commissie van Voetbalvereniging Vorden die voor het zesde achtereenvolgende jaar voor de organisatie van het wandelfestijn tekende. Voor een spetterende aftrap en warm onthaal op de slotavond zorgde de jeugdige Vordense DJ TIToM (Tom Bouwmeester).

Door Jan Hendriksen

Dit jaar vond de feestelijke intocht met medewerking van Harmonie Vorden niet op donderdag- maar op vrijdagavond plaats. Dit mede op verzoek van de Vordense scholen. En dus vond de finishavond niet meer op de openingsavond van het festival Mañana Mañana bij Kasteel Vorden plaats. "De roep vanuit de scholen was duidelijk. Die zagen liever op de vrijdagmorgen goed uitgeruste kinderen op school. Daaraan hebben we gehoor gegeven. Zij vormen immers verreweg de grootste groep deelnemers", zo verklaarde Janneke Hiddink van de Avond4daagse Commissie van VV Vorden. Aan de 52ste editie namen een kleine zeshonderd wandelaars deel waaronder honderden leerlingen van de Dorpsschool en De Hoge Voorde uit Vorden, De Kraanvogel uit Kranenburg en De Garve uit Wichmond. Maar ook ruim zestig pupillen van VV Vorden waren vertegenwoordig, waaronder het G-team dat voor het eerst aan de vierdaagse deelnam. En natuurlijk zorgde VV Vorden supporter Sidney Gout met zijn welbekende trommel voor de nodige sfeer rondom dit team.

Trokken vorig jaar nog ruim 650 betalende wandelaars vanaf Het Kulturhus via de Dorpsstraat en de Hosterkamp naar het festivalterrein Mañana Mañana. Dit jaar was het aantal deelnemers met zeshonderd toch wat geringer. Janneke Hiddink: "Er doen, doordat er minder kinderen op de scholen instromen, vanzelfsprekend ook minder kinderen mee aan de Avond4daagse. Je ziet dat verenigingen de laatste jaren de groepen minder makkelijk vol krijgen, zo nam onder meer volleybalvereniging Dash bijvoorbeeld dit jaar niet deel. Daarnaast zien we ook minder individuele lopers bij de inschrijfbalie." Een prachtig voorbeeld van een individuele groep deelnemers is de Vordense familie Gombert, zij namen met maar liefst negentien familieleden deel aan de vierdaagse.

Ook dit jaar waren de mooie routes over vijf en tien kilometer weer uitgezet en verzorgd door Bennie Loman. Trouwe sponsoren voor de lekkere versnaperingen onderweg waren Wiltink Installatietechniek (snoep), Bakkerij van Asselt (soesje), Bakkerij Joop (krentenbol) en Albert Heijn Grotenhuys (ijsje). Het 'ranjateam' onderweg werd elke avond gesponsord door OVM Onderlinge Verzekeringen uit Borculo. De prijzen voor de beste groep wandelaars, gelet op de netheid en de sfeer binnen de groep,werden gewonnen door De Dorpsschool uit Vorden (tien kilometer) en De Kraanvogel uit Kranenburg (vijf kilometer).