Drukke tijden voor Arno Wassink, Frank Gallagher, Ilja Caljouw en Virgil Amber Bloemhard. Foto: Henk Teerink

Performance Racing en Frank Gallagher geven visitekaartje af tijdens 2019 editie TT Isle of Man

HENGELO - Performance Racing Achterhoek heeft samen met de uit Manchester afkomstige Frank Gallager de roemruchte TT op het eiland Man verreden. Gedurende twee weken kwam het team in actie in de Superstock, Supersport en Superbike. Het behaalde goede resultaten en gaf haar visitekaartje af tijdens dit evenement.

Het Performance Racing team afkomstig uit Hengelo (Gld.) startte de trainingsweek met de eerste Supersport 600 training. Waar tijdens deze eerste trainingsavond de weersomstandigheden nog goed waren, sloeg het de dagen er na volledig om en werden de trainingen steeds geannuleerd. Uiteindelijk kon het team de draad weer op gaan pakken tijdens de Superstock training. En ondanks de kou wist Frank een knappe 24ste tijd neer te zetten. Na de training bleek dat er hier en daar nog ruimte was voor verbetering. De vering werd onder handen genomen en ook aan de traction control werd gewerkt. Daarnaast was er een probleem met de tankinhoud van de motor. Hieraan had het team een behoorlijke klus. Daar hadden ze ook wel tijd voor, want er werd vier dagen niet geracet door slechte weersomstandigheden. De week werd vervolgd met een 21ste plaats in tweede Supersport training. Hiermee werd de trainingsweek afgesloten en kon het team zich gaan opmaken voor de raceweek.

Er werd begonnen met de Superstock race. Tijdens deze race kenden Frank en het Performance Racing team geen geluk en moesten de wedstrijd opgeven. Dezelfde avond stond de eerste Supersport race op de planning. Het team en Frank wilden hierin wat goedmaken. Dit lukte met een mooie 25ste plek in de eerste race. Na dagen van regen, werd Frank in de tweede Supersport wedstrijd 39ste . Dezelfde dag stond ook de Superstock race gepland. Frank wist in deze over drie ronden tellende race, een sterke wedstrijd te rijden. Gallagher reed gedurende de race op een 22ste plaats, waarna hij op het einde nog twee plekken verloor.

Na vele goede resultaten te hebben behaald, stond er op de laatste dag van de TT Isle of Man nog één missie te wachten, het volbrengen van de Senior TT. De Senior TT wordt gezien als de hoofdrace tijdens het evenement. Deze race wordt verreden over zes rondes van zestig kilometer. Frank wist de top 20 binnen te dringen. Hij kreeg het zelfs voor elkaar een tijdje de zestiende positie in handen te nemen, maar zakte toch terug naar plaats 20.

Net thuisgekomen vertrok het Performance Racing op dinsdag alweer naar het Finse Imatra. Daar stond de tweede ronde van het IRRC (International Road Racing Championship) afgelopen weekend op het programma. Vrijdags waren er vrije trainingen en op zaterdag de kwalificaties en de eerste race van de IRRC klassen. Tijdens de kwalificaties deden beide rijders van het team het goed onder moeilijke weersomstandigheden. De baan was niet geheel droog tijdens de kwalificaties. Ilja Caljouw uitkomend in de IRRC supersport trainde zich keurig naar een zesde plaats. Snelste rijder was de Fin Pauli Pekkanen. Bij de IRRC superbikes was Davey Todd afkomstig uit Engeland veruit de snelste rijder tijdens de kwalificaties. Hij was ruim 2 seconden sneller dan zijn teamgenoot Danny Webb. Performance Racing rijder Virgil Amber Bloemhard die voor het eerst op Imatra reed werd negende tijdens de kwalificaties. De races op zaterdag werden in het IRRC supersport werd op een half natte baan gereden. Lagrive wist het beste met de omstandigheden om te gaan en won de eerste race. Performance Racing rijder Caljouw kon zijn draai niet goed vinden en werd tiende. Beter ging het met zijn teamgenoot Bloemhard in de IRRC superbike klasse. Bloemhard werd zesde maar er had meer in gezeten als de rode vlag er niet was gekomen. Hij vocht om positie 5 op het moment dat de vlag werd uitgestoken. Bloemhard was tevreden en zijn rondetijden waren goed te noemen tijdens de race. De race werd gewonnen door niemand anders dan Davey Todd die op de Isle of Man ook al het nodige had laten zien de afgelopen weken. De races op zondag wederom gewonnen door Lagive en Todd. Caljouw ging in race 2 niet van start door een kapotte accu. Bloemhard reed zich met een negende plaats weer keurig in de top 10 en toonde zich tevreden.

De volgende wedstrijd meetellend voor het IRRC kampioenschap is op 13 en 14 juli in Terlicko, Tsjechië.