Bevolkingsonderzoek borstkanker 3 juli van start in Vorden

VORDEN - Vanaf 3 juli kunnen vrouwen uit Vorden in de leeftijd van 50 t/m 75 jaar weer meedoen aan het tweejaarlijks bevolkingsonderzoek borstkanker. Zij kunnen daarvoor terecht in het borstonderzoekscentrum dat op de parkeerplaats naast sporthal 't Jebbink staat. Het onderzoekscentrum staat hier tot ongeveer 5 augustus. Door het bevolkingsonderzoek kan borstkanker in een vroeg stadium ontdekt worden. Dit verhoogt de kans op genezing. Bovendien is vaker een borstsparende operatie mogelijk.

Alle vrouwen in de leeftijd van 50 t/m 75 jaar ontvangen eens per twee jaar een schriftelijke uitnodiging van Bevolkingsonderzoek Oost om mee te doen aan het bevolkingsonderzoek. Het onderzoek bestaat uit het maken van röntgenfoto's van beide borsten. De foto's worden gemaakt door speciaal opgeleide radiodiagnostische laboranten. Er wordt gebruik gemaakt van moderne apparatuur, waardoor de stralingsbelasting minimaal is. Deelnemers ontvangen binnen twee weken een schriftelijke uitslag. Deelname aan het onderzoek is gratis en vrijwillig. Voor meer informatie over het bevolkingsonderzoek borstkanker kan men de website bezoeken of bellen naar de informatielijn van Bevolkingsonderzoek Oost, telefoon (088) 11 86 300, op werkdagen bereikbaar van 09.00 uur tot 17.00 uur.


www.bevolkingsonderzoek nederland.nl


Creatieve wedstrijd op braderie

WICHMOND - Op zaterdag 29 juni wordt voor de vierde keer een braderie gehouden in Wichmond. Met nieuw dit jaar een wedstrijd voor elke creatieveling waarbij de dorpen Vierakker/Wichmond voor inspiratie zorgen. Hierbij kan gedacht worden aan een boek, gedicht, foto, schilderij, houtsnijwerk, kortom alles wat geïnspireerd is op beide dorpen. Iedereen kan hieraan deelnemen en het publiek bepaald de winnaar. De creaties kunnen op de dag zelf of een dag van tevoren worden neergezet. Aanmelden kan via facebook of 06 - 194 196 81. Naast de creatieve wedstrijd zijn er net als voorgaande jaren weer diverse kraampjes, exposities van lokale schilders, leuke activiteiten, het Rad van Avontuur en kan er onder het genot van een hapje en een drankje worden geluisterd naar de muziekoptredens van Com Cobre en Reborn. De braderie vindt plaats van 11:00 tot 16:00 uur bij de Protestantse Kerk aan de Dorpsstraat en de toegang is gratis.