Rodion Trio speelt in
Heiligenbeeldenmuseum

VORDEN - Op zondag 23 juni organiseert Cultuurfonds Vorden in nauwe samenwerking met de Stichting Oude Gelderse Kerken (SOGK) en het Heiligenbeeldenmuseum het gratis toegankelijke programma 'de Elementen' gespeeld door het Rodion Trio. Aanvang 15.30 uur.

Het Rodion Trio heeft in korte tijd naam gemaakt als een ensemble dat aan de hand van muzikale of literaire thema's met verrassende programma's voor de dag komt. In hun programma de elementen (vuur, water, aarde en lucht) brengen zij drie eeuwen muziekgeschiedenis afwisselend, virtuoos en aangrijpend. Het trio bestaat uit Diederik Ornée (klarinet), Annelies Vrieswijk (saxofoon) en Mark Toxopeus (piano). In het programma laten zij werken horen van Jean-Féry Rebel, Bedrich Smettana, Claude Debussy, Franz Liszt, Prometheus en Ludwig van Beethoven. De vleugel die tijdens het concert gebruikt wordt komt van Het Klavier in Vorden.

De Stichting Oude Gelderse Kerken zet zich al 45 jaar actief in voor het behoud van religieus erfgoed in de provincie Gelderland. Om belangstelling voor monumentale kerkgebouwen te wekken en deze in stand te kunnen houden stimuleert de stichting het meervoudig gebruik ervan. Een goede herbestemming van een kerk is van cruciaal belang voor een duurzame instandhouding van religieus erfgoed. In bijzondere gevallen neemt Oude Gelderse Kerken kerkgebouwen over als daarmee een monumentaal gebouw behouden kan worden voor volgende generaties. Tijdens dit jubileumjaar wordt in ieder kerkgebouw van de stichting in het kader van 'Muziek in de Gelderse Kerken' een muzikaal evenement aangeboden aan de lokale gemeenschap.

Het concert is gratis toegankelijk. Bezoekers worden verwelkomd met een kopje koffie/thee en na afloop is er gelegenheid om een vrije gift te doen.


heiligenbeeldenmuseum.nl