In gesprek met een energiecoach bij Van Sinckel in Vorden

VORDEN – Met simpele energiemaatregelen kunnen al snel honderden euro's per jaar worden bespaard. Op woensdag 17 juli kunnen belangstellenden van 13.30 tot 15.30 uur hierover in gesprek gaan bij Van Sinckel aan de Dorpsstraat 15b in Vorden. Een Achterhoekse energiecoach is dan aanwezig om hen te informeren over de mogelijkheden en op weg te helpen. Ook is de Energiecoöperatie Vorden aanwezig.

Een energiecoach is speciaal opgeleid om mensen op weg te helpen met energie besparen. De vrijwilligers helpen kosteloos en vrijblijvend om inzicht in de energierekening te krijgen en daarmee ook in de mogelijkheden om energie te besparen. Het gaat hierbij niet om grote investeringen of dure verbouwingen, maar om hele simpele aanpassingen in het dagelijkse woongedrag. Zo kijkt een energiecoach samen naar bijvoorbeeld de verlichting en apparaten in het huis, de hoeveelheid water die wordt gebruikt en de hoogte van de energierekening. Zo is duidelijk hoe er snel en eenvoudig energie en geld kan worden bespaard. Wie langs komt krijgt gratis en vrijblijvend informatie over de mogelijkheden van energiebesparing.

Verhinderd of meer informatie?
Op woensdag 17 juli vindt men veel kennis onder één dak bij het Energiespreekuur. Wie die middag echter verhinderd is, kan bij het Energieloket ook kosteloos een huisbezoek van een energiecoach aanvragen. Daarnaast zijn er zijn mensen die al naar een eerdere bijeenkomst geweest zijn, die meer willen weten, of dieper willen ingaan op de energiebesparende mogelijkheden thuis. Het Energieloket heeft een onafhankelijke bouwkundig adviseur in huis die meekijkt naar de meer diepgaande mogelijkheden in energiebesparing in huis. Denk bijvoorbeeld aan aanpassingen om te verduurzamen of vocht- of kou-problemen op te lossen. De gemeente betaalt mee aan het bezoek van de adviseur, waardoor dit bezoek slechts 75 euro kost. Een bezoek van een energiecoach of de adviseur aanvragen kan via de website van het Energieloket.


www.verduursaamenergieloket.nl


Rijbewijskeuringen in Steenderen

STEENDEREN - Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen op 22 juli en 12 augustus in Woon en Dienstencentrum De Bongerd, De Bongerd 1 medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs.

Een afspraak maken met de arts kan via Regelzorg Rijbewijskeuringen. Telefonisch: 088 23 23 300. Zelf een datum plannen: www.regelzorg.nl. Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen 40 euro. Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is het tarief 60 euro. Houd zelf de einddatum van het rijbewijs in de gaten en start 5 maanden voor deze datum.

Voordat u een afspraak maakt koopt u eerst een Gezondheidsverklaring. Aangeraden wordt dit digitaal te kopen met behulp van uw DigiD met SMS code op mijn.cbr.nl.