Deze tuin is gelegen op landgoed de Kieftskamp in de oude boomgaard van zesduizend vierkante meter. Foto: Alfons Lansink
Deze tuin is gelegen op landgoed de Kieftskamp in de oude boomgaard van zesduizend vierkante meter. Foto: Alfons Lansink Foto:

Open tuinen dag Bijen-educatiecentrum te Vorden

VORDEN - Op zondag 28 juli is de tuin van het Bijen-educatiecentrum, gelegen aan de Lindeseweg 2 te Vorden, van 12.00 tot 16.00 uur geopend.

Deze prachtige tuin is gelegen op het landgoed de Kieftskamp in de oude boomgaard van zesduizend vierkante meter. Hier zijn diverse veldjes ingezaaid met allerlei inheemse bloemen voor bijen en vlinders. Achterin de tuin zijn borders aangeplant met bij-vriendelijke vaste planten. Tevens zijn er voorbeelden van bijenhotels en is er een honingbijenkast en -hangkorf te bekijken. Verder zal er een informatiekraam over bijen staan waar men vragen kan stellen over bij-vriendelijk tuinieren en wat men kan doen om bijen te helpen.Bij deze kraam is ook te lezen wat de Bijenstichting allemaal doet om bijen in Nederland te helpen. Voor kinderen is een kleurplaat beschikbaar om ter plekke te kleuren. Om 13.00 uur en 15.00 uur is er een korte rondleiding door de tuin. Maar het is ook mogelijk om op eigen gelegenheid door de tuin te wandelen.


www.bijenstichting.nl

info@bijenstichting.nl

0575 - 469 832

Foto: Alfons Lansink