Nieuwe voorzitter werd Ab van Peer uit Baak . Foto: Gerlinde Bulten
Nieuwe voorzitter werd Ab van Peer uit Baak . Foto: Gerlinde Bulten Foto:

Bestuurswisseling bij Bomenbelang

BRONCKHORST - Het bestuur van de Vereniging Bomenbelang Bronckhorst heeft een belangrijke wijziging ondergaan. Tot nieuwe voorzitter werd Ab van Peer uit Baak gekozen, tot penningmeester Anneke Voorend uit Zelhem.

De jaarlijkse ledenvergadering van de vereniging stemde in met de door het bestuur gekandideerde nieuwe bestuursleden. Cees van der Jagt droeg in Laag-Keppel de voorzittershamer over na vijf jaar de vereniging geleid te hebben. Het laatste jaar was hij bovendien penningmeester.

Het nieuwe bestuur van Vereniging Bomenbelang bestaat verder uit secretaris Peter Bielars en de leden Gerlinde Bulten, Joost Bakker en Dick van Hoffen.

Na de ledenvergadering bezocht de vereniging de tuinen van kasteel Keppel. Daar staan diverse fraaie bomen, waaronder de op één na dikste plataan van Nederland uit 1825 die opgemeten werd. De boom is nu ruim 38 meter hoog en heeft een stamomtrek heeft van meer dan 8,75 meter.

Rond 1825 zijn op deze plek bij kasteel Keppel drie platanen geplant die vergroeid zijn tot één boom en nu de op één na dikste plataan van Nederland vormen. Bij de meting tijdens de excursie door Joost Bakker en Jeroen Philippona bleek de stamomtrek sinds de laatste controle weer 20 cm gegroeid te zijn en nu 875 cm te bedragen. De conditie van de boom is nog altijd goed.


Driegangenmenu tussen prijswinnende nieuwsfoto's

ZUTPHEN – Een unieke avond uit: dineren te midden van de prijswinnende foto's van World Press Photo in de imposante Walburgiskerk te Zutphen. Op zaterdagavond 13 juli houdt Stichting Zutphen: Doen! in samenwerking met restaurant By Chiel het World Press Diner. Het diner wordt omlijst met live muziek en uiteraard de foto's. De gasten kunnen midden in de kerk genieten van een driegangenmenu in een historische entourage. Vanuit hun stoel zien zij de oude muurschilderingen en de actuele nieuwsfoto's van World Press Photo. Tussen de gangen is er tijd om de tentoonstelling te bekijken, tijdens het diner is er passende achtergrondmuziek. Het diner op zaterdagavond 13 juli in de Walburgiskerk kost 60 euro per persoon. Dit is inclusief toegang tot de tentoonstelling, het driegangenmenu met amuse, wijn, bier, sap en passend entertainment. De ontvangst is vanaf 18.00 uur. Plaatsen zijn uitsluitend online te reserveren op de website.


www.zutphendoen.nl


Jenneke Brunnekreeft exposeert in Borculo

BORCULO - Van 10 juli tot en met 31 augustus exposeert de bekende kunstschilder, Jenneke Brunnekreeft, met prachtige olieverfschilderijen op linnen in de Joriskerk te Borculo.

Jenneke, geboren in 1959 te Beckum, groeide op met liefde en respect voor de natuur. In 1977 vertrok ze naar Delft en combineerde een baan als plateelschilderes bij de Porceleyne Fles met een opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Inmiddels is ze 42 jaar professioneel schilderes. Sinds 1982 werkt ze als zelfstandige kunstenares in Atelier Zwierige Penseel te Eibergen. De natuur is haar grote inspiratiebron. Haar werk is realistisch. Portretten, dieren en landschappen zijn favoriete onderwerpen. Een goede gelijkenis is belangrijk in een geschilderd portret, maar Jenneke wil tevens het karakter van het model zichtbaar maken. Ze maakt veel werk in opdracht. Jenneke Brunnekreeft exposeerde onder andere in Amsterdam, Utrecht, Maastricht en New York.

Penningmeester Anneke Voorend uit Zelhem. Foto: Gerlinde Bulten
Joost Bakker (l.) en Jeroen Philippona (r) meten de stamomtrek van de op één na dikste plataan in Nederland. Foto: Gerlinde Bulten
Een schilderij van Jenneke Brunnikreeft. Foto: PR
De leden bezochten de tuinen van kasteel Keppel. Foto: Gerlinde Bulten