Clematis en klimrozen sieren de pergola in de tuinen van De Wiersse. Foto. PR
Clematis en klimrozen sieren de pergola in de tuinen van De Wiersse. Foto. PR

Open dagen De Wiersse

VORDEN - Ingebed in het Achterhoekse coulisselandschap bevinden zich de betoverende tuinen van De Wiersse, te vinden aan de Wiersserallee 9 in Vorden. Tijdens de open zondagen 14 en 21 juli kunnen bezoekers deze 16 hectare tuinen in volle zomerse glorie bewonderen.

De tuinkunst zoals in Engeland, Frankrijk of Italië te vinden is, is hier direct verbonden met het omliggend landschap. De tuinen kenmerken zich door afwisseling van weidse uitzichten en romantische formaliteit.

Tijdens de open dagen in juli zijn de rozen in de formele buxusparterre volop in bloei. In het hooiland ontdekt men de mooiste vlinders en bijen terwijl in de Moestuin een rijkdom van bloeiende kweekplanten het oogsten van groenten afwisselt.

In de borders sieren clematis, kamperfoelie en klimrozen de pergola langs de 'lage tuin'. Hier ervaart de bezoeker de rijke verwevenheid van planten, struiken, bollen en klimmers als een avontuur.

De 'Wilde Tuin' biedt wandelingen langs vijvers en beek, onder hoge bomen en door de 75 meter kronkelende berceau, een pad met aan beide zijden heggen. De fontein glinstert in de zomerse sfeer. De continuïteit van drie eeuwen liefdevol familiebeheer is op de Wiersse overal merkbaar.

Op de open dagen worden lichte maaltijden geserveerd. Entree: 6,50 euro per persoon, kinderen tot 16 jaar gratis. Er kan alleen contant worden betaald. Honden worden niet toegelaten. Parkeren gratis.