Euphonia Novelty Orchestra. Foto: Bart ten Bruggencate
Euphonia Novelty Orchestra. Foto: Bart ten Bruggencate

Meeslepende jazz tijdens zomeravondconcert KunstKring

RUURLO - KunstKring Ruurlo presenteert met trots Euphonia Novelty Orchestra, dat op zaterdag 20 juli een zomeravondconcert zal verzorgen in de tuin van restaurant-hotel De Tuinkamer, Hengeloseweg 1 in Ruurlo. Dit tienkoppige jazzorkest speelt novelty songs, jazzsongs, evergreens en andere meezingers uit het begin van de Amerikaanse jazzperiode. In een prachtig verlichte, romantische omgeving zullen zij 's avonds vanaf 20.30 uur hun uitgebreide repertoire uit de twintiger jaren van de vorige eeuw laten horen.

Bijna 100 jaar geleden waren jazzbands in de roaring twenties razend populair. Het was dé muziek om lekker op te dansen. Zo waren de Charleston en de Lindy Hop bekende dansen uit die tijd. Ondanks de rassensegregatie in die jaren werd jazz steeds vaker geaccepteerd in blanke kringen. Ook de opkomst van de radio had alles te maken met de snelle verspreiding van jazzmuziek. En ook nu nog zijn liedjes als "Baby, won't you please come home" en "After you've gone" heel bekend en niet alleen bij jazzliefhebbers.
Een optreden van Euphonia Novelty Orchestra voltrekt zich geheel in de stijl van de grote jazzbands van weleer. Er wordt authentieke dans- en luistermuziek van bijna 100 jaar geleden gespeeld. En wie danst de Charleston mee? En om de avond helemaal te laten slagen, is er de mogelijkheid om vooraf te genieten van een driegangenmenu bij de Tuinkamer voor 29,50 euro per persoon. Reserveren kan via de mail: info@hoteldetuinkamer.nl of telefonisch 0573 452147.
De toegangsprijs is vijftien euro in de voorverkoop via kunstkringruurlo.nl/kaartverkoop, bij Groot Jebbink, bloemen, Dorpsstraat 57 en bij Everwennink t/o de Coöp in Ruurlo. Aan de kassa kosten de kaarten 17,50 euro (geen pin).


www.kunstkringruurlo.nl


Stimuleringsprijs voor lokaal initiatief

ACHTERHOEK - Eind 2019 wordt de Doemee-award 2019 uitgereikt. Een stimuleringsprijs van 500 euro voor een persoon of organisatie die zich met een lokaal initiatief in de regio Gelderland inzet voor een samenleving waarin ook mensen met een beperking, chronische ziekte of een afstand tot de arbeidsmarkt optimaal mee kunnen doen. Hans Martijn Ostendorp, directeur van Betaald Voetbal De Graafschap, is ambassadeur van de Doemee-award 2019. Hij roept organisaties op een voorbeeld te zijn voor anderen en hun initiatieven in te zenden via www.doemee-award.nl.

De Doemee-award is een initiatief van MEE en wordt in samenwerking met (lokale) partners uitgereikt. Met de award worden personen of organisaties die ervoor zorgen dat mensen met een beperking, chronische ziekte of een afstand tot de arbeidsmarkt in staat zijn maximaal mee te doen in het zonnetje gezet. Hans Martijn Ostendorp voelt zich als individu en als directeur van De Graafschap verantwoordelijk voor een samenleving waarin we allemaal kunnen meedoen. "Niemand laat bewust mensen aan de kant staan, maar tegelijkertijd zijn we ons er niet altijd van bewust als er wél mensen aan de kant blijven staan. Daar moeten we onze ogen voor openhouden, we moeten omzien naar elkaar. Er is niets zo erg voor mensen als niet mee kunnen doen", zegt Hans Martijn Ostendorp.

Volgens de directeur van De Graafschap zijn er om ons heen gelukkig veel inspirerende voorbeelden te vinden van mensen en organisaties die ervoor zorgen dat iedereen kan meedoen. "Zij vinden wat ze doen heel gewoon. Ze zouden daarover nooit hoog van de toren blazen. Ik zou ze willen aanmoedigen om het vooral gewoon te blijven vinden en die bescheidenheid te behouden. Tegelijkertijd hoop ik dat dit soort mensen en organisaties een voorbeeld durven te zijn voor anderen. Want juist hun voorbeelden en succesverhalen hebben we nodig om andere mensen en organisaties te stimuleren en inspireren." Een initiatief inzenden voor de Doemee-award 2019 kan tot 1 oktober via www.doemee-award.nl. De winnaar wordt eind dit jaar tijdens een feestelijke uitreiking bekend gemaakt.


www.doemee-award.nl

088-633 0 633