Staringavonden in De Wildenborch

VORDEN - Liefhebbers van A.C.W. Staring (1767-1840) kunnen zich in de tijd van de de romantische dichter wanen tijdens de bijzondere Staringavonden op donderdag 25 juli en 1 augustus bij Kasteel De Wildenborch, het landgoed waar hij het grootste deel van zijn leven heeft gewoond. De avonden beginnen en eindigen in de Wildenborchse Kapel.

De avonden zijn gevuld met verhalen over Staring en het landgoed tijdens een rondleiding door de prachtige tuinen van het kasteel bij het zomerse avondlicht. De tuinen worden speciaal voor deze avonden opengesteld. Theatermaker Manja Bedner van Het Kamertheater neemt de belangstellenden, met uitzicht op het kasteel, mee naar de tijd waarin Staring een verliefde jongen van zestien was en laat met de woorden van de dichter zelf voelen hoe hij zijn eerste kus beleefde. In een ander deel van de tuin vertelt hedendaags dichter Sander Grootendorst over zijn werk en hoe Staring hem inspireerde tot een nieuw, actueel gedicht.
De avond wordt voortgezet in de Wildenborchse Kapel, waar Sander nog meer bijzonderheden over het leven van de dichter vertelt. Tenslotte wordt het publiek door Manja op een speelse manier betrokken bij een humoristische vertolking van 'De Hoofdige Boer' (gedicht van Staring).
De Staringavonden beginnen om 19.30 uur. De Wildenborchse Kapel is te vinden aan de Kapelweg 1 in Vorden. Entree: 8,50 euro, t/m 12 jr. 5 euro. Tickets en informatie: VVV Vorden, Boekhandel Lovink Lochem en aan de zaal (een half uur voor aanvang en zolang de voorraad strekt.)