Wethouder Evert Blaauw hengelt het doek van het informatiebord. Foto: Liesbeth Spaansen
Wethouder Evert Blaauw hengelt het doek van het informatiebord. Foto: Liesbeth Spaansen Foto:

'Een compliment aan ieder die hieraan heeft meegewerkt'

Vervolg van voorpagina

VORDEN - Van Til gaf aan dat het belangrijk is om het aantal leden in stand te houden. "We moeten de jeugd betrekken en ook begeleiden in de manier hoe je moet vissen, hoe je met vissen omgaat en hoe je met de natuur omgaat." Hij feliciteerde de voorzitter van de Snoekbaars in Vorden. "Ook met Sportvisserij Nederland hebben we dit kunnen realiseren, samen met een aantal sponsoren die hieraan meegewerkt hebben. Mensen, gefeliciteerd met deze leuke parel."

Voor de officiƫle opening werd Evert Blaauw naar voren gevraagd. De wethouder van de gemeente Bronckhorst met sport en cultuur in zijn portefeuille complimenteerde De Snoekbaars met het resultaat dat hier bereikt is met alle vrijwilligers. "Zeker leuk voor de jongeren die hier een hengeltje gaan uitgooien, nadat ze hun cursussen gehad hebben. Ik denk dat dit een voorbeeld is van hoe je samen optrekt en hoe je de leefbaarheid in een dorp of in een stad in stand weet te houden. Een compliment aan ieder die hieraan heeft meegewerkt."

De wethouder ging hengelen en al snel zwierde de doek van het informatiebord af en kon iedereen het lezen: Visparel Biesterveld. Na een groot applaus zette voorzitter Groot Jebbink de sponsoren in het zonnetje: de Rabobank, Stichting Veilingcommissie Vorden, Stichting Vordens Sportpark. "Bedankt voor de bijdragen. Laten we er samen een drankje op doen en bij deze is de visvijver officieel geopend."


www.hfmiddennederland.nl

www.visparel.nl

Voorzitter van Hengelsport Federatie Midden Nederland Bennie van Til, visjuf Manon Durand en wethouder Evert Blaauw bij de eerste Visparel van Nederland, Biesterveld. Foto: Liesbeth Spaansen
Voorzitter van Hengelsportvereniging De Snoekbaars Vorden, Jan Groot Jebbink bij het onthulde informatiebord van Visparel Biesterveld. Foto: Liesbeth Spaansen
Leerling van De Hoge Voorde vangt weer een visje. Foto: Liesbeth Spaansen
Visjuf Manon Durand helpt de leerlingen met het visje van het haakje te halen. Foto: Liesbeth Spaansen