Strike. Foto: PR
Strike. Foto: PR

Rock 'n rollen tijdens
Blagen- en Beugelrock

VORDEN - De Vordense Zomerfeesten 2019 staan weer voor de deur en het belooft weer een spektakel te worden op de vrijdagavond vanaf 21.00 uur met Beugelrock. Voorafgaand van 18.00 tot 20.00 uur kunnen de kleinsten rock 'n rollen tijdens Blagenrock.

Blagenrock
The Dudes of Hengel en dj Mike van Doorn zullen klaarstaan om de jongste gasten hun eerste 'Blagenrock' te bezorgen. De kleinsten kunnen in de tent rock 'n rollen in het begin van de avond. Zo kan ook die generatie alvast eens kennismaken met wat een heus tentfeest in Vorden is. En er is gratis ranja. Niet uit een beugel maar uit een ander flesje. Tussen 18.00 en 20.00 uur tovert Mike van Doorn supercoole kinderhits uit de dj-draaitafel en spelen The Dudes of Hengel, twee cowboys uit de Achterhoek met een passie voor country rock 'n roll.

Beugelrock
De line-up van Beugelrock bestaat wederom dit jaar uit twee bands en een DJ, allen met Vordense achtergrond. Strike trapt de avond af. Een band met heerlijke rock 'n roll inslag. De tweede band die zijn opwachting maakt is Opschaakl'n!, een band ontstaan in 2016 en welke hard aan de weg timmert. Kneiters van Normaal, Bökkers en Jovink worden afgewisseld met eigen werk. Afgelopen week is de nieuwe single uitgebracht 'Mien Eigen Gang'. Als afsluiter is DJ Mike van Doorn, een reeds bekende in de tentfeesten, die Beugelrock passend zal afsluiten.

Strike
Gitarist Robert Wagenvoort en drummer René Groot Wassink hebben lang de Nederlandse podia onveilig gemaakt met dé meest beestachtige feesttentmuziek. Na 18 jaar besloten zij echter dat het tijd werd om het roer om te gooien. De mannen wilden met rock 'n roll namelijk weer terug naar de roots van het muziek maken. Samen met de ervaren muzikant Bert Radstake op de contrabas en de energieke leadzangeres Renske Zenhorst vormen zij met hun passie voor muziek de rockband Strike! Vrijdagavond 26 juli om 21.00 uur in de tent in Vorden.

Opschaakl'n
De rockers van Opschaakl'n zijn allemaal liefhebbers van het Achterhoeks høken, de sfeer die erbij hoort en de schik die eraan beleefd wordt. Allen met uitgebreide ervaring op de bühne, nu sinds september 2016 vol gas met deze formatie. Covers en eigen nummers met een flinke schep humor, zolang het maar dialectrock is. Dat bracht hen tot de naam, die moet vertegenwoordigen dat de feesten d'r heavig an goat: Opschaakl'n!
Vrijdagavond 26 juli om 22.45 uur in de tent in Vorden.


Hoe zit het nu met de munten tijdens de Zomerfeesten?

VORDEN – Er is tijdens de Vordense Zomerfeesten deze week een nieuwe consumptiemunt die in de grote tent op het Marktplein geldig is en ook alleen dit jaar te besteden is. Als men munten over heeft kan men deze tot zaterdagnacht 02.00 uur weer inwisselen aan de muntenbalie. Als men nog munten van de Vordense horeca (De Herberg, Hotel Bakker en Bistro de Rotonde) thuis heeft liggen dan kan men deze uiteraard ook gebruiken, alleen niet in de tent. Men kan deze bij de desbetreffende horecagelegenheden wel gewoon gebruiken. Let er wel op dat munten niet uitgewisseld worden. Dus lever ze bij de juiste horecazaak in. Dit kan altijd en tijdens de Vordense Zomerfeesten sluiten Hotel Bakker, De Herberg en Grand Bistro de Rotonde iedere avond om 22.00 uur.

Opschaakl'n. Foto: PR