Zomerkriebels Jannie en Marian brengen theater en liedjes. Foto: PR
Zomerkriebels Jannie en Marian brengen theater en liedjes. Foto: PR Foto:

'Achterhoek 2030' lezing in museum STAAL

ALMEN - Op donderdag 25 juli om 20.00 uur geeft Henk Jolink, bestuurder LTO-Noord, regio Oost en voorzitter van Vruchtbare Kringloop Achterhoek een presentatie in museum STAAL.

De Achterhoek is nationale koploper in de kringlooplandbouw. De kracht van de Achterhoek om dit in de nabije toekomst voor elkaar te krijgen schuilt in noaberschap, vakmanschap, ondernemerschap en landschapskwaliteit. Eén van de pijlers in het programma Achterhoek 2030 is het thema 'circulair', waarbij de kringloop in de landbouw een essentieel onderdeel is. Nu minister Schouten de kringlooplandbouw hoog op haar agenda heeft staan en museum STAAL in haar huidige tentoonstelling laat zien trots te zijn op de Achterhoekse boeren, leek het museum STAAL een toepasselijk onderwerp voor een lezing.

Locatie: Dorpsstraat 39 Almen. Entree 7,50 euro (inclusief een kopje koffie). Zeker zijn van een plekje? Aanmelden kan via info@museumstaal.nl


Uitslagen viswedstrijd 55-plus De Snoekbaars

VORDEN - Gevist werd op het Stigoord in de Berkel te Lochem. Er waren 9 deelnemers en er werd goed vis gevangen. Bij deze 55- plus wedstrijden staat de gezelligheid voorop. De uitslag: 1. Wim Vreeman 1780 gram; 2. Frans Bleumink 1180 gram; 3. Gradus van Amerongen 1040 gram en 4. Ab Vruggink 900 gram.


Maandagmiddagbridge

LOCHEM - De Lochemse bridgeclub Jump '85 organiseert een wekelijkse bridgemiddag voor eigen leden en voor alle bridgers uit Lochem en wijde omgeving. Deelname voor leden van Jump '85 is gratis, de kosten voor niet-leden zijn 2.50 euro. Voor mensen die alleen komen is een partner beschikbaar.

Er worden zes rondes van vier spellen gespeeld, na de derde ronde is er een kleine pauze.
Locatie: zalencentrum Bousema, Zutphenseweg 35 Lochem. Aanvang: 13.30, aanwezig in verband met inschrijven 13.20 uur.

Dit vindt plaats op de maandagen 2, 9, 16, 23 en 30 september, 7, 14, 21, en 28 oktober, 4, 11, 18, en 25 november, 2, 9 en 16 december 2019 en 13, 20 en 27 januari, 3, 10, 17 en 24 februari, 2, 9, 16, 23 en 30 maart, 6, 13 en 20 april, 4, 11, 18 en 25 mei 2020.


Zomerliefde met Jannie en Marian

DOETINCHEM - Jannie Nijland en Marian Velthausz gaan de hele zomer de boer op met theater en liedjes. Ze hebben een korte theatervoorstelling gemaakt voor zorglocaties: Zomerliefde.

Vindingrijk, dat zijn Jannie en Marian wel. Als vrijwilligers bij Lang Leve Kunst en Naoberschap deden ze aan veel uiteenlopende activiteiten mee. Dat bracht hun op het idee zelf kleine theatervoorstellingen te maken. Begin dit jaar traden ze op met de poppenvoorstelling Spikkeltje. Ze maakten daar zelf de poppen en het decor voor. Daarna volgde de toneelvoorstelling Hartstocht tot Hotspot. En nu dus deze zomer de voorstelling Zomerliefde.
Liefde zit ons in de genen. Als baby word je er mee omringd en als het goed is blijft dat doorgaan. Als tiener ontdek je dan wat het is om verliefd te zijn. Zomerkriebels dus. Hoe mooi is dat! In de loop van je leven leer je allerlei soorten liefdes kennen en daar gaat deze voorstelling over.

De zorglocaties waar het tweetal de voorstelling speelt zijn Schavenweide (Doetinchem), de Hessengracht (Doesburg), Croonemate (Doetinchem), de Zonnekamp (Zelhem), de Lindenhof (Vorden), de Herbergier (Doetinchem) en Sydehem (Zeddam).
Deze zomer spant Lang Leve Kunst en Naoberschap zich in om allerlei extra activiteiten te organiseren. Met hulde aan alle vrijwilligers. Liederen, verhalen, muziek en beweging, beeldende kunst en een kleine theatervoorstelling, alles heeft een zomers jasje. Met dank aan het Oranje Fonds, Sluyterman van Loo en het RCOAK.


Vorig jaar hield de droogte lang aan waardoor waterlopen uiteindelijk helemaal droog vielen. Foto: PR