Dartswinnaar van Vorden 2019 Bert-Jan Kolkman (r) met als tweede Roy Waarle (l). Foto: PR.
Dartswinnaar van Vorden 2019 Bert-Jan Kolkman (r) met als tweede Roy Waarle (l). Foto: PR. Foto:

Bert-Jan Kolkman dartkampioen Vorden 2019

Bij De Herberg streden veertien fanatieke darters om de titel

VORDEN - Het was een lange en spannende finale, maar uiteindelijk is Bert-Jan Kolkman dartkampioen van Vorden 2019 geworden. Hij bezorgde zichzelf die titel tijdens het Zomerfeest Kampioenschap.

Ondanks de hoge zomerse temperaturen werd er dit jaar 'gewoon' weer gedart tijdens de Vordense Zomerfeesten. Bij De Herberg streden veertien fanatieke darters om de titel. Gelukkig voor de deelnemers werkte de airco prima zodat het goed te doen was om een potje te darten.

Voor de organisatie was het wel even zweten om de banen op te bouwen, maar weten dat iedereen een leuke kermismiddag heeft maakt veel goed. In drie poules werd gestreden om een goede uitgangspositie te krijgen voor de knock-out fase. Zo zou de nummer een uit de poule spelen tegen de laatste uit een andere poule zodat eigenlijk iedereen nog kans had om de finale te halen. Dit bleek achteraf een prima concept omdat bijna iedereen aan elkaar gewaagd was en zodoende één slechte leg geen onoverkomelijk probleem hoefde te zijn. Dit bleek al in de eerste wedstrijd in deze fase toen nummer vijf Harry Oosterink uit poule A nét te sterk bleek voor de nummer één uit poule C Jeroen Tijssen. Uiteindelijk haalde beide oud-winnaars de finale niet.

In Vorden wordt op drie locaties competitie-gedart. De bekendste locaties zijn Café Uenk en De Herberg, maar ook in Sportcafé 't Jebbink wordt prestatief gedart. Dat de twee finalisten van dit jaar beide voor dit team uitkomen, bevestigt alleen maar dat het dartniveau in Vorden omhoog gaat. Bert-Jan Kolkman nam het op tegen teamgenoot Roy Waarle, en beide mannen maakten er een echte thriller van. In een 'best of seven' wedstrijd waren alle legs nodig om de winnaar te bepalen.

Bert-Jan trok met een 4-3 overwinning aan het langste eind en ondanks twee scores van 180 punten moest Roy met een tweede plaats genoegen nemen.

Uitbater René Brummelman van De Herberg merkte tijdens de prijsuitreiking terecht op dat vooral de saamhorigheid en de sfeer nog veel belangrijker zijn dan het darten zelf. Een compliment waar alle deelnemers trots op kunnen zijn.