Victor Steeman 72 had een ongelukkig weekend in Schleiz. Foto: Henk Teerink
Victor Steeman 72 had een ongelukkig weekend in Schleiz. Foto: Henk Teerink Foto:

Victor Steeman hard onderuit in Schleiz

HENGELO - Motorcoureur Victor Steeman is erg goed begonnen aan zijn eerste seizoen in het WK Supersport 300 kampioenschap. Momenteel staat het 19-jarige talent uit Lathum op een zesde positie in het klassement. Tijdens de lange zomerstop kwam Steeman afgelopen weekend in actie met een gastoptreden in het Duitse I.D.M. kampioenschap (International Deutsche Motorrad Meistershaft) in Schleiz, maar een val gooide roet in het eten.

Tijdens de trainingen liet Steeman zien dat hij uit het WK komt. Na de vrije trainingen stond het Hamove-lid eerste en in de kwalificatie was hij ook de snelste man van het veld. In de eerste race wist hij vervolgens samen met Jan-Ole Jahnig Dld, zijn teamgenoot bij het Freudenberg KTM Racingteam, weg te rijden bij de concurrentie.

Voor beide Hamove-leden een weekend om snel te vergeten

In de tweede ronde ging het echter fout: Jahnig kwam vlak voor de Lathumse coureur ten val. Steeman kon zijn motor niet ontwijken, waardoor hij op hoge snelheid van zijn machine werd gekatapulteerd. Gezien de enorme klapper kwam Steeman er relatief goed van af. De Hamove-rijder had pijn over het hele lichaam, maar zat de volgende ochtend gewoon weer op de motor. Steeman kon alleen zijn WK-motor niet meer gebruiken, omdat die te veel schade had. Daarom ging hij van start met zijn motor van vorig jaar.

Na een rode-vlagsituatie besloot Steeman bij de herstart geen risico's te nemen met zijn blessure en hij startte vanuit de pitstraat. En vanaf die laatste plaats wist hij zich met strakke rondetijden toch nog naar de elfde plaats te knokken. Ook regionale rijder Toine Gierkink kwam in actie in Schleiz, in de Suzuki GSX-R 1000 Cup. Hij haalde de finish echter niet. Tijdens de eerste race kwam Gierkink ten val, waarbij hij net als Steeman zijn motor flink beschadigde. Gierkink kon daarom niet van start in de tweede race. Al met al werd het zo voor beide Hamove-leden een weekend om snel te vergeten. Over twee weken zullen beide heren zoals het er nu uitziet weer aan de start staan op het circuit van Most in Tsjechiƫ.