De A-junioren uit 1959 met o.a. op de voorste rij Henk Golstein, Arie Dijkman, Jan Groot Wassink, Derk Besselink, Marinus Groot Jebbink en Henne Schouten. Foto: PR
De A-junioren uit 1959 met o.a. op de voorste rij Henk Golstein, Arie Dijkman, Jan Groot Wassink, Derk Besselink, Marinus Groot Jebbink en Henne Schouten. Foto: PR Foto:

VV Vorden bouwt groot 'feestje'

Voetbal- vereniging viert 90ste verjaardag met reünie, zeskamp en feestavond

Door Jan Hendriksen

VORDEN - Eind volgende week barst op sportpark 't Grote Veld een groot feestweekend los. Voetbalvereniging Vorden viert dan haar 90-jarig bestaan. Het programma is verdeeld over twee dagen en zowel voor de vrijdagavond op 30 augustus (receptie en reünie) als zaterdag 31 augustus (jeugdactiviteit, zeskamp, feestavond) verlopen inschrijving en aanmeldingen prima. De belangstelling is groot.

De jubileumreceptie in de kantine van de vereniging op het sportpark is op vrijdagavond van 19.00 uur tot 20.30 uur. Hiervoor zijn tal van verenigingen, stichtingen, instanties, sponsoren en overige relaties uitgenodigd, net als alle leden van achttien jaar en ouder, Club van 50-leden en donateurs. Vanaf 20.30 uur zal de receptie overgaan in de reünie en zijn alle (oud-)leden van harte welkom. De organisatie heeft aan de hand van 25 oude elftalfoto's oud-spelers benaderd en uit die groep stroomden al snel de eerste 125 aanmeldingen binnen. Maar iedereen die in de jaren '60, '70', '80 en '90 bij VV Vorden heeft gevoetbald mag naar de reünie komen. Wel graag aanmelden, via een e-mail met naam, woonplaats en telefoonnummer aan aan secretariaat@vvvorden.nl.

Jeugdactiviteit
O
p zaterdagmorgen 31 augustus is er een grote jeugdactiviteit met allerlei voetbalelementen, speciaal bedoeld voor alle jeugdspelers tot en met de JO15 (5 t/m 15 jaar). Om een goed beeld te krijgen hoeveel en wie er allemaal komen is ook hier een aanmelding nodig via een e-mail aan jacvvvorden@gmail.com. Om 12.30 uur worden de overleden leden van de vereniging herdacht. Daarna begint om 14 uur de grote zeskamp, en de viering wordt zaterdagavond afgesloten met een feestavond met medewerking van 538 DJ's On Tour. Alle deelnemers aan de zeskamp, alle leden, donateurs en sponsoren hebben op vertoon van hun clubpas vrij entree. Voor een partner of een introducee moet op vertoon van een clubpas een entreekaart à 6 euro worden gekocht. Deze kaarten zijn verkrijgbaar bij de Bruna aan de Raadhuisstraat in Vorden.

Zeskamp
Met het feest keert ook de zeskamp weer terug in Vorden. Met dank aan vier voetballers van VV Vorden die tekenen voor de organisatie van dit sportieve hoogtepunt op sportpark 't Grote Veld. En het blijkt in de smaak te vallen, want de belangstelling is groot. Er hebben zich maar liefst twintig teams aangemeld.
Het waren Daan Wiegerinck, Rik Schröer, Daan Horstman en Jarno Messing die al sinds vorig jaar voorjaar rondliepen met het plan om dit spektakel weer eens te organiseren. "Maar vorig jaar was er te weinig tijd om het op touw te zetten. Toen kwamen we op het idee om het dit jaar tijdens het jubileumweekeinde van VV Vorden te houden. En dat werd door het bestuur en de jubileumcommissie direct omarmd", zegt Jarno Messing.
Het is inmiddels vijftien jaar geleden dat er binnen VV Vorden een zeskamp is gehouden. "Het moment waar wij als jeugdvoetballertjes van VV Vorden ieder jaar weer naar uitkeken was de zeskamp tijdens het jaarlijkse voetbalkamp. Deze jeugdherinneringen koesteren we zoveel jaar later nog steeds, zo veel indruk maakte het destijds op ons. En die tijd wilden we graag laten terugkeren. In onze ogen was het 'spelen' van de zeskamp al te lang geleden", aldus Jarno Messing die dan ook reikhalzend naar het evenement uitkijkt.
De zeskamp staat bol van spellen en activiteiten die voor eenieder uitvoerbaar zijn, jong, oud, groot of klein, het maakt allemaal niet uit. Er hebben zich twintig teams aangemeld die uit vrienden, familie, kennissen, voetbalvrienden en straten zijn samengesteld. De teams tellen zes tot acht personen. De zeskamp bestaat uit in totaal zes spelen en een speciaal finalespel. Tot de zes spelen behoren een levend sjoelspel, kratjes volleybal, een waterestafette, eendjes vangen, een variatie op het alom bekende Hollandse spel boter-kaas-en-eieren en een hockey knock-out spel. Jarno Messing; "Tijdens de zes spelen worden voor ieder team de scores en/of tijden van elke deelnemer afzonderlijk bijgehouden. Aan de hand van deze scores/ tijden wordt per spel een ranking opgesteld, met bijbehorende punten, die meetelt voor de einduitslag."

Ranking
Op basis van deze ranking zal het finalespel worden ingedeeld in een A-finale, B- finale, C-finale en D-finale. De duur van een spel bedraagt vijftien minuten, tussen de spellen door is er een wisseltijd van tien minuten. Elk team krijgt één joker om voorafgaand aan de start van een van de zeskampspellen in te zetten. Deze zorgt voor een verdubbeling van de ranking-punten op dat onderdeel. Verder krijgen de teams die zich het meest origineel hebben gekleed een beloning in de vorm van extra punten.

Finale
De finale bestaat uit een estafette, waarbij zes deelnemers per team worden ingezet op één onderdeel. Er word gestart met een puzzel/opdracht die voltooid moet worden om verder te mogen naar het volgende onderdeel: spijkerpoepen, "Vervolgens moet een 'bottle flip' worden uitgevoerd en moet een ei heel worden overgebracht naar het sleutelzoeken. Als de sleutel gevonden is wordt het rennen naar het spektakelstuk: een 7,5 meter hoge 'base jump'. Wie beneden als eerste het kistje opent grijpt de beker en wordt gekroond tot zeskampkampioen", zo doet Jarno Messing het finalespel uit de doeken,

Traditie
Met al deze onderdelen belooft het zaterdagmiddag een boeiende sportieve strijd te worden op sportpark 't Grote Veld. En wie weet wordt een mooie traditie in ere hersteld en vindt er volgend jaar wederom een zeskamp in Vorden plaats. Een evenement dat veel oudere Vordenaren zich nog maar al te goed herinneren.