De derby tussen Pax en Keijenburgse Boys leverde in 2018 veel spektakel op. Tijdens het Quick-toernooi treffen de clubs elkaar opnieuw. Archieffoto: Luuk Stam
De derby tussen Pax en Keijenburgse Boys leverde in 2018 veel spektakel op. Tijdens het Quick-toernooi treffen de clubs elkaar opnieuw. Archieffoto: Luuk Stam

Pax treft Vorden en Keijenburgse Boys op allereerste Quick-toernooi

HENGELO - Sportpark Het Elderink in Hengelo staat komend weekend in het teken van de eerste editie van het Quick-toernooi. Pax, Keijenburgse Boys, Vorden en Ruurlo geven in de aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen acte de présence tijdens dit nieuw in het leven geroepen toernooi, dat is verdeeld over de vrijdag en de zondag. Alle clubs spelen twee wedstrijden.

Het Quick-toernooi begint op vrijdagavond 23 augustus om 19.00 uur met de wedstrijden Pax-Vorden en Keijenburgse Boys-Ruurlo. Het vervolg vindt plaats op zondag 25 augustus met om 13.00 uur Ruurlo-Vorden en om 14.00 uur Pax-Keijenburgse Boys. Alle wedstrijden hebben een reguliere speeltijd van twee keer 45 minuten. Na dit toernooi mogen de clubs zich in eerste instantie opmaken voor een bekerwedstrijd. Op zondag 1 september speelt Pax in Bathmen tegen ABS, Keijenburgse Boys in Netterden tegen NVC en Ruurlo in Gendringen tegen VV Gendringen. Vorden speelt op dinsdag 3 september voor de beker thuis tegen NEO uit Borne.

De competitiestart staat gepland op zondag 22 september. Tweedeklasser Vorden opent die zondag in Druten met de uitwedstrijd tegen DIO'30. Pax en Ruurlo zijn dit seizoen beide actief in de derde klasse C.

De Hengeloërs beginnen het seizoen met een uitwedstrijd tegen SP Lochem. Ruurlo ontvangt VVO uit Velp. Vierdeklasser Keijenburgse Boys trapt af in Harreveld met een uitwedstrijd tegen HMC'17.


Laatste voorstelling Zomercarrousel

LINDE - In het zomerseizoen staan in de maanden juli en augustus op de woensdagavond vanaf 20.00 uur voorstellingen op het programma onder de naam Zomercarrousel. Woensdag 28 augustus staan trio Bublbltroubadours inc. en Wilma Pastors op het podium.

Het trio Bublbltroubadours inc. biedt een mooie Nederlandstalige avond met luistermuziek over de liefde, verlangen, passie en alledaagse gebeurtenissen. Ook humoristische nummers staan op het repertoire. Het repertoire van Wilma Pastors bestaat uit liedjes van diverse artiesten. Zo speelt en zingt zij op eigen wijze nummers van James Bay, Dotan en U2. Ook brengt Wilma zelf geschreven Engelstalige liedjes geïnspireerd op dingen die zij in haar leven op haar pad is tegen gekomen. Gasten worden ontvangen met een gratis kopje koffie of thee met eigengemaakte molenkoek. Na afloop van de voorstelling kan in de foyer gezellig worden nagepraat met de artiest(en), uiteraard onder het genot van een drankje.

Entree 10 euro, inclusief koffie en molenkoek.