Blauwe druifjes. Foto: PR
Blauwe druifjes. Foto: PR Foto:

Opbrengst collecte Spierfonds

VORDEN/KRANENBURG - De collecte voor het Spierfonds heeft in Vorden en Kranenburg ruim 1600 euro opgebracht. Dank aan alle gevers en collectanten!


Bijen Educatie Centrum in Vorden houdt Bloembollenparade

VORDEN - Op 28 september staan van 11.00 tot 15.00 uur de bloembollen centraal op het Bijen Educatie Centrum, Lindeseweg 2 in Vorden. Bloeiende bloembollen zijn één van de eerste voedselbronnen voor bijen in het voorjaar en dus heel belangrijk. Daarnaast is het belangrijk dat de bloembollen gifvrij zijn opgekweekt anders 'voer' je de bijen giftig stuifmeel.

Slechts een klein deel van de geproduceerde bloembollen is gifvrij gekweekt. De Bijenstichting verkoopt al enkele jaren gifvrije bloembollen van Nederlandse kwekers die geschikt zijn voor bijen en hommels. Dit zijn verwilderingssoorten waar je meerdere jaren plezier van hebt. Denk aan soorten als onder andere krokus, blauw druifje, wild tulpje, sierui en breedbladig vogelmelk.

In de kraam kan men informatie krijgen over bloembollen, geschikt voor bijen en hommels en deze ook kopen. Tevens is het mogelijk een kijkje te nemen in de demonstratietuin die al de eerste herfstkleuren begint te vertonen.


bijenstichting.nl


Vorming en Toerusting spreekt over pastoraat rond dementie

VORDEN - Op dinsdag 1 oktober zal om 20.00 uur in De Voorde een bijeenkomst over dementie plaatsvinden van de Commissie Vorming en Toerusting, samen met de PKN-gemeente.in Vorden.

Dementie is een ziekte, die ingrijpende gevolgen heeft voor wie er mee te maken krijgt. Op dinsdag 1 oktober vindt de derde avond plaats en kijkt men met een pastorale blik naar dementie. Deze avond wordt besproken hoe de kerk de mensen kan bijstaan met bezoekwerk en wordt verkend hoe godsbeelden kunnen helpen. De aanwezigen zullen het hebben over hoe men door aan te sluiten met de gedachtewereld van de mensen met dementie, hen de aandacht kunnen geven.

Ds. Ruben den Hertog en geestelijk verzorger Marian Storteler zullen deze avond daarover in gesprek gaan. Het belooft een informatieve avond te worden.


Markt met hout in de hoofdrol

VIERAKKER - Op zondag 29 september staat hout centraal op de markt met de titel 'Hoera voor Hout!' bij Theetuin Vierakker. Tien verschillende stands van kunstenaars en bedrijven laten die dag zien op hoe veel verschillende mogelijkheden je hout kunt gebruiken. Van er je huis mee warm stoken, kunstvoorwerpen van maken of een muziekinstrument: het is er allemaal. Het is dit jaar de vijfde keer dat Hoera voor Hout! wordt georganiseerd. Bij verschillende standhouders kunnen kinderen zelf ook aan de slag. De markt is open van 10.30 tot 16.30 uur. Toegang tot de markt en Theetuin Vierakker zijn gratis.

Eigenaar Bart Hiddinga legt uit waarom de theetuin aandacht schenkt aan hout: "Hout is een fantastisch product. En we hebben het misschien niet altijd in de gaten, maar hout is echt overal in ons dagelijks leven. De krant, je meubels, heel veel onderdelen van je huis, noem maar op. En het groeit helemaal vanzelf in de vorm van bomen. Bovendien: als je er goed mee omgaat is hout een prima duurzaam materiaal. Reden genoeg om hout elke jaar flink in de schijnwerpers te zetten tijdens Hoera voor Hout!."


Uitslagen viswedstrijden 55-plus De Snoekbaars

VORDEN - Op Donderdag 12 september werd de wedstrijd in de Berkel bij Borculo gehouden. Dit was de laatste van een serie van negen en tevens de afsluiting van de zomercompetitie.

1. Ab Vruggink 1060 gram. 2. Wim Bulten en Wim Vreeman beide met 980 gram.

Na afloop werd onder het genot van een hapje en drankje de einduitslag bekendgemaakt.

Eindresultaat
Hiervoor werden de zes beste wedstrijdscores bij elkaar geteld om tot het eindresultaat te komen.

1. Wim Vreeman 7 punten, kampioen en winnaar van de wisselbeker.

2. Gradus van Amerongen en Ab Vruggink beide met 16 punten. 4. Wim Bulten 23 punten.

De 55-plus groep kan terugzien op een aantal mooie middagen. Belangstellenden die graag mee willen doen, de groep gaat volgend jaar mei weer van start.