Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink
Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink Foto:

Scholentouwtrektoernooi Bronckhorst

VORDEN – Het jaarlijkse scholentoernooi touwtrekken staat weer voor de deur. Dit is een scholentoernooi waarin de jeugd van groep zeven en acht vanuit de gehele gemeente Bronckhorst en omliggende gemeentes elkaar kunnen ontmoeten. Op bijna alle scholen in de gemeente Bronckhorst zijn leden van Touwtrekvereniging Vorden geweest om een clinic te verzorgen.

Er werd tijdens de clinic uitgelegd wat touwtrekken precies is, wat de spelregels zijn en de kinderen mochten het ook zelf ervaren door een 'potje touw te trekken'. Inmiddels is dit een toernooi geworden waar kinderen, ouders en leerkrachten al naar uitkijken. De kinderen krijgen gratis ranja en een stukje fruit. Natuurlijk vindt iedereen het leuk om te winnen, maar het gaat vooral om lekker in beweging zijn en een leuke tijd te hebben. Kinderen kunnen zich in een team opgeven (zes kinderen en eventuele reserves) maar ze kunnen zich ook individueel aanmelden als ze geen team kunnen vormen. Er wordt dan een mixteam gemaakt.

Opgave kan tot uiterlijk 24 september op g.uilenreef@hetnet.nl of telefonisch via 0575 - 556 321. Individueel kunnen kinderen zich ook op de toernooidag aanmelden.

Het toernooi wordt gehouden op zondag 29 september bij Touwtrekvereniging Vorden aan de Ruurloseweg 110 in Vorden. Aanvang 10.00 uur.


Zang – en ontmoetingsdienst Achterhoek

ZELHEM - Zondagavond 6 oktober is er in Zelhem een zang- en ontmoetingsdienst georganiseerd door Stichting de Opdracht. Dit is in Cultureel Centrum De Brink, Stationsplein 12 (ingang zaal via parkeerplaats achterzijde, Industrieweg).

In deze samenkomst, die om 19.30 uur begint hoopt Gijsbert Tomassen voor te gaan. Het thema is: 'Dankbaarheid'. The Joysingers uit Dinxperlo zullen meewerken aan de dienst. De samenzang wordt begeleid door Yvonne Beeftink op de piano. De toegang is vrij, wel is er een collecte. Na afloop is er koffie. Voor meer info, bel 0314-622878 of kijk op www.stichtingdeopdracht.nl.