De spelers, begeleiding en arbitrale trio van de wedstrijd Oud De Graafschap tegen Oud Vorden met in het midden staand, achtste van rechts, de afscheid nemende Stefan Eggink. Foto Johan Bolink
De spelers, begeleiding en arbitrale trio van de wedstrijd Oud De Graafschap tegen Oud Vorden met in het midden staand, achtste van rechts, de afscheid nemende Stefan Eggink. Foto Johan Bolink

Vorden sluit jubileum goed af maar
begint slecht aan competitie

VORDEN - Afgelopen weekend werd het 90-jarig jubileum van de voetbalvereniging Vorden op een fraaie wijze afgesloten met een wedstrijd tussen Oud De Graafschap en Oud Vorden. Daarentegen begon dit weekend ook de competitie en Vorden 1 moest daarin direct een nederlaag verwerken, want er werd met 2-0 verloren van DIO in Druten. Neemt niet weg dat de start van het seizoen vooral in de herinnering zal blijven van het mooie jubileumfeest in de fraaie vernieuwde kantine en de 'lekkere' voetbalpot tussen de oudjes van Vorden en De Graafschap, ondanks het verlies van het vlaggenschip.

Naast het programma op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus had de jubileumcommissie op vrijdag 20 september ook nog een ware voetbalwedstrijd georganiseerd en deze ging tussen Oud de Graafschap en Oud Vorden. Bij de blauw-witten uit Doetinchem kwam o.a. Edward Sturing, John Leeuwerik, Ali Ibrahim en Reinder Hendriks in actie. Laatstgenoemde heeft een 'lijntje' met VV Vorden, want de oud-speler de Graafschap en Willem II en deelnemer van de Champions Leaque, heeft de Wikee de Viking trofee op zijn naam staan, toen hij in 2003 in een team met trainers van Vorden via zijn kameraad Ji-Feng Chung als winnaar werd gehuldigd van het jaarlijkse toernooi in Vorden.

Het team van Oud Vorden bestond voor het grootste gedeelte uit spelers van het kampioensteam uit 2007 aangevuld met enkele vrienden van Stefan Eggink, want deze wedstrijd werd tevens de afscheidswedstrijd van de aanvoerder van Vorden 1. Afgelopen seizoen heeft hij besloten om een punt te zetten achter zijn carrière in het eerste elftal en daarom werd deze jubileumwedstrijd van Vorden ook een fraaie geste aan Stefan, waarbij hij nog één keer als aanvoerder het veld mocht betreden met de spelers waarmee hij vele jaren in het eerste elftal heeft gespeeld. De einduitslag werd uiteindelijk 1-0 doordat Rob Enzerink een minuut voor tijd de winnende treffer aan liet tekenen. Ook de derde helft was zeer geslaagd waarbij er bedankwoorden waren voor Oud De Graafschap, Stefan Eggink en de organisatie van deze avond.

Vorden 1 verliest in Druten
Vorden speelt dit seizoen voor het vijfde achtereenvolgende jaar in de tweede klas en kreeg in de seizoensopening direct te maken met nieuwkomer DIO uit Druten. Met de nieuwe trainer Manfred Graven aan het roer werd het niet de gewenste ouverture zoals gehoopt was, want de geel-zwarten werden met een 2-0 nederlaag weer naar huis gestuurd. Het was een gelijkopgaande wedstrijd tot de 25ste minuut toen even onverwachts als onnodig de 1-0 werd gescoord door DIO. Daarna speelde Vorden 1 een verloren wedstrijd, waarin het zeker wel het gewenste niveau behaalde qua inzet en wedstrijdbeleving, maar eenvoudigweg teveel onder hun normale niveau speelde. Vooral de passing was zeer matig en op het harde en daardoor moeilijk bespeelbare veld kreeg Vorden maar niet het gewenste ritme te pakken en kwam aanvallend dan ook nauwelijks in het stuk voor. In de tweede helft werd het in de 78ste minuut 2-0 en was de wedstrijd beslist. Vorden 1 ging iets meer naar voren voetballen, probeerde er nog een offensief uit te gooien, maar in de tegenaanvallen was DIO vele malen gevaarlijker. Met drie prachtige redding zorgde Robin Verstege ervoor dat de stand 2-0 bleef en moesten de geel-zwarten de eerste nederlaag van dit seizoen slikken.

Komende zondag speelt Vorden 1 thuis tegen DVC'26 op het eigen Sportpark 't Grote Veld.


Zestal TTV Vorden overtuigend
gewestelijk kampioen

Door Jan Hendriksen

VORDEN – Touwtrekvereniging Vorden heeft zondag, op de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2019 van het Gewest Oost van de Nederlandse Touwtrekkers Bond (NTB) in Eibergen, uitermate succesvol het seizoen afgesloten. Nadat op zondag 15 september op de thuisbasis in buurtschap Medler brons werd behaald in zowel de 720 kilogram klasse A als in de 640 kilogram klasse, werd zondag het hoogste erepodium beklommen in de nieuwste gewichtsklasse in de Zomercompetitie van het Gewest Oost: de 540 kilogram klasse. Teams in deze nieuwe gewichtsklasse bestaan uit zestallen met een totaalgewicht van maximaal 540 kilogram. Het winnende team bestaande Stefan en Peter Groot Nuelend, Arnold Winkels, Gerrit Uilenreef, Niels Kappert en Guus Hummelink onder leiding van coach Richard Berendsen werd ongeslagen kampioen. Men won overtuigend namelijk alle de in totaal 48 beurten tijdens de vier competitiewedstrijden in deze klasse. De 680 kilogram klasse haalde TTV Vorden een tweede plaats achter trainingspartner Heure uit Borculo. TTV Eibergen werd derde in deze klasse.

Het winnende team onder leiding van coach Richard Berendsen (r). Foto: PR