Na de jubileumeditie van Roll-Over Bronckhorst schudde Jan Visser (r.) de hand van de nu nieuwe voorzitter Henk Derksen. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen
Na de jubileumeditie van Roll-Over Bronckhorst schudde Jan Visser (r.) de hand van de nu nieuwe voorzitter Henk Derksen. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen Foto:

Wedstrijduitslagen De Snoekbaars

VORDEN - Op zaterdagmiddag 21 september is de vierde onderlinge wedstrijd senioren gevist met de vaste hengel in de Oude IJssel te Doesburg. Er werd onder prachtige weersomstandigheden in twee vakken gevist. Barry Wassink en Rob Golstein wisten beiden hun vak te winnen en deden goede zaken voor het klassement. De laatste wedstrijd in de vaste stok competitie zal uitwijzen wie zich winnaar 2018 van de vaste hengelcompetitie mag noemen. Totaal werd er 13295 gram gevangen.

VAK A: 1. Barry Wassink (1890 gram), 2. Jan Groot Jebbink (Vorden, 1075 gram), 3. Jan Luppen (745 gram), 4. José van Amerongen (410 gram), 5. Gradus van Amerongen (370 gram). VAK B: 1. Rob Golstein (2955 gram), 2. Jan Eggink (2540 gram), 3. Ab Vruggink (1660 gram), 4. Wim Vreeman (1650 gram).

Volgende wedstrijd is er een vrije hengelcompetitie, deze wordt gevist op zaterdag 5 oktober in de IJssel (Veerpont Brummen).

Derde onderlinge wedstrijd vrije hengelkeus
Zaterdagmiddag 14 september werd de derde onderlinge wedstrijd vrije hengelkeus gevist in de IJssel bij het veerpont aan de kant van Bronckhorst. In vak A werd maar liefst 16,014 kilo vis gevangen terwijl vak B het moest doen met 10,310 kilo vis. Jan Groot Jebbink (Vorden) en Barry Wassink wisten beiden hun vak te winnen. Er werd door 8 deelnemers in totaal 26 kg en 324 gram vis gevangen.

Vak A: 1. Jan Groot Jebbink (Vorden) (8888 gram), 2. Jan Eggink (4380 gram), 3. Freddy Cornelissen (1546 gram), 4. José van Amerongen (1200 gram). Vak B: 1. Barry Wassink (6240 gram), 2. Gradus van Amerongen (2025 gram), 3. Ab Vruggink (1480 gram) en 4. Wim Vreeman (565 gram).


RTV Vierakker-Wichmond traint voor Nederlands Club Kampioenschap

VIERAKKER/WICHMOND – Wielervereniging RTV Vierakker-Wichmond is bezig met de voorbereidingen voor het Nederlands Club Kampioenschap (NCK) dat zaterdag 28 september verreden wordt in Dronten. De afgelopen weken werd er elke donderdagavond getraind met de selectie van zes mannen: Jeroen Gelinck, Casper Kolkman, Peter Makkink, Martijn Versteege, Martin Weijers en Felix Wolbert. Het 52 kilometer lange parcours in Dronten leidt de renners over de dijken van het Veluwemeer en het Ketelmeer. De laatste keer dat de club meedeed aan het NCK dateert van twee jaar geleden, in 2017 eindigde het zestal van toen op een 38ste plaats met een gemiddelde van 46,4 kilometer per uur. De zes renners die dit jaar meedoen zijn gebrand de tijd van toen, een uur, zeven minuten en twaalf seconden, te verbeteren.


Henk Derksen volgt Jan Visser op als voorzitter Roll-Over Bronckhorst

BRONCKHORST/WICHMOND - Op 17 september werd tijdens de evaluatie- en slotavond van de Roll-Over Bronckhorst 2019, op het erf van de familie Krijt in Wichmond, afscheid genomen van commissieleden Jan Visser, Ria Klein Kranenbarg en Josephine Steffens.

Jan Visser nam vijftien jaar geleden, met enkele anderen, het initiatief voor een driedaags wandelevenement voor mensen met een beperking. Deze Roll-Over Bronckhorst begon met enkele tientallen deelnemers met een veelvoud aan duwers, groeide uit tot 200 deelnemers met 400 duwers en familieleden in 2019. Dit 15-jarig bestaan van de Roll-Over werd uitgebreid gevierd bij boer Jos Sloot in Steenderen. Met de Roll-Over Bronckhorst wordt de Zonnebloem in de regio extra op de kaart gezet. Ria Klein Kranenbarg was vanaf het begincommissielid. Zij onderhield de contacten met onder andere verkeersregelaars en EHBO en beheerde elk jaar, drie dagen lang, de inschrijftafel. Josephine Steffens heeft een aantal jaren voor de PR gezorgd en was gastvrouw voor sponsoren en gemeente-afgevaardigden. Namens het bestuur van de Regio IJsselstreek bedankten Ben van Raaij en Gerrit Vlogman hen hartelijk voor de vele jaren van inzet, gezelligheid en de vele vrijetijdsuren die zij aan de Roll-Over Bronckhorst besteed hebben. Ook van de werkgroepleden Herman Wijers en Arnold Steentjes werd na vijftien jaar afscheid genomen. Herman was de man die keurig de routes uitzette en alle deelnemers hebben Arnold op de motor gezien, hij reed voorop, om ruimte te maken voor alle deelnemers. Als voorzitter van de commissie zal Henk Derksen uit Zutphen Jan Visser opvolgen. Voor Ria en uitbreiding van de werkgroep zoekt het bestuur nog enkele nieuwe mensen.


www.rolloverbronckhorst.nl