Ties. Foto: PR
Ties. Foto: PR Foto:

NK-brons voor Vordense visser Ties Dekkers

VORDEN - Ties Dekkers heeft een bronzen medaille veroverd op het NK dobbervissen junioren U15 (onder de 15 jaar). Zijn broer Stan werd uiteindelijk zesde bij dit Open Nederlands Kampioenschap, dat op zondag 15 september werd gehouden in het Noord-Hollandse West-Graftdijk. Ties en Stan zijn beide lid van HSV De Snoekbaars uit Vorden.

De beide broers hadden hun deelname aan dit Open Nederlands Kampioenschap verdiend tijdens een selectiewedstrijd in juni in het Lingekanaal bij Zetten, waarna ze nog een aantal trainingssessies visten aan het wedstrijdwater.
Bij de NK in het prachtige en visrijke Noord Hollandsch kanaal werd gevist in drie vakken. Tijdens de plaatsloting bleek dat zowel Ties en Stan in hetzelfde vak zouden vissen: Stan op B1 en Ties op B10, Vanaf 9.00 uur mochten de jongens beginnen met opbouwen en het gereedmaken van het voer en het aas. Om 10.50 kregen ze nog tien minuten om hun voerstek op te bouwen en om 11 uur startte de wedstrijd.
Na vier uur vissen werd de balans opgemaakt. De door Stan gevangen vis werd als eerste gewogen en hij had 3190 gram gevangen. Pas bij de tiende en laatste visser van zijn vak, zijn broer Ties, raakte hij zijn eerste plek kwijt, want Ties wist 3560 gram vis uit het water te krijgen.
Na weging van de vis uit de andere twee vakken bleken de winnaars daar meer te hebben gevangen dan Ties, die daardoor de bronzen medaille veroverde. Hij kreeg verder een mooi Delfts blauw bord en een clinic met de bondscoaches aangeboden. Broer Stan werd overall zesde: hij mocht een mooie medaille in ontvangst nemen.

Stan met zijn vangst. Foto: PR