Dash behaalt eerste punt eerste divisie

VORDEN - De spanning was hoog, afgelopen zaterdag 21 september, bij de volleybaldames van het Vordense Dash. Het was hun eerste competitiewedstrijd in de eerste divisie A. De zenuwen droegen bij aan het verlies van de eerste drie sets, en pas toen de spanning wegviel kon in de vierde set het eerste competitiepunt werden binnengehaald.

Het tweede damesteam van Apollo'8 uit Borne kwam op bezoek in sporthal 't Jebbink in Vorden. Om 18.00 klonk het eerste fluitsignaal, waarna de mini van de week de eerste service mocht verrichten. De Vordense dames begonnen de wedstrijd niet scherp genoeg en kwamen al snel op een achterstand. Ze hadden moeite met de service van de tegenstander waardoor de eigen servepass niet goed genoeg kwam. Ook werden de ballen niet snel genoeg afgemaakt en serveerden de Dash-dames niet met genoeg druk, waardoor de achterstand gedurende de hele set bleef bestaan. Aan het einde van de set ging het steeds beter maar het gat kon niet meer worden gedicht: 22-25. De tweede set leek een kopie van de eerste set. Wederom speelde Apollo erg goed, waardoor de set voor Dash opnieuw verloren ging (17-25). De derde set was alles of niets. Dash begon vanaf het begin erg goed met goeie service en een aantal mooie smashes. Apollo liet zich niet kennen, waardoor de Vordense volleybalsters het op het einde van de set toch weer moeilijk kregen met de Bornse service. Het werd opnieuw 22-25. De vierde en ook meteen de laatste set wilde Dash maar al te graag winnen. De spanning was er eindelijk af en de dames konden vrijuit spelen. Dankzij een aantal goeie servicebeurten kwamen ze al gauw op een mooie voorsprong, die ze de hele set konden behouden. Door mooie punten en door hard te werken voor elkaar werd het nog een ruime overwinning: 25-14. Daarmee was ondanks het verlies het eerste punt in de competitie binnen.