Al veertig jaar warm welkom bij De Herberg

VORDEN - Vrijdag krijgt iedere gast iets lekker bij de koffie en vrijdag- en zaterdagavond is er een groot muzikaal festijn: De Herberg viert komend weekeinde haar veertigjarig bestaan. En in al die jaren zorgt de eet- drink en feestgelegenheid voor een uitermate warm welkom in Vorden.

Door Jan Hendriksen

Het waren Hannie Hendriksen (68) en Cor ten Barge (68) die op 10 oktober 1979 café-restaurant De Herberg gingen exploiteren en van de voormalige Vordense horecazaak 't Wapen van Vorden een begrip maakten in Vorden en verre omgeving. In al die veertig jaar zorgde De Herberg voor een uitermate warm welkom in Vorden. Sinds drie jaar zwaaien Patricia ten Barge (48) en René Brummelman (51) er de scepter.

Het was 1979 toen Cor ten Barge uit Hengelo (G) samen met zijn toenmalige echtgenote Hannie Hendriksen 't Wapen van Vorden van de familie Smit aan de Dorpsstraat kocht. De zaal en de slijterij waren nog in gebruik. Al snel werd De Herberg een begrip in Vorden en verre omgeving. Wie heeft er niet de polonaise gelopen tijdens één van de talloze bruiloften, een vorkje geprikt of even 'nageborreld' na een vergadering? Om al die andere activiteiten zoals de talloze optredens van live bands en landelijk bekende artiesten tijdens Koninginnedag en de Vordense kermis en de talloze verenigingsactiviteiten niet te vergeten.


Lees verder op pagina 7