Drie Vordense verenigingen voorzien van cheque Hart voor de Achterhoek

VORDEN - Veel blije gezichten bij de uitreiking van de cheques die de Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek via de actie 'Hart voor de Achterhoek' uitreikte. Maar liefst 77.000 stemmen zorgden voor de verdeling van het door de Rabobank aangeboden bedrag van 400.000 euro. Voor het tweede jaar op rij hebben drie Vordense verenigingen met een mooi resultaat samengewerkt. Graag willen zij allen die op hen gestemd hebben hartelijk bedanken. Per vereniging krijgen de gelden de volgende bestemming:

Harmonie Vorden maakt muziek voor iedereen. Om een goede muzikant te worden is een goede opleiding van groot belang. Elke leerling heeft natuurlijk een goed instrument nodig. De bijdrage van 1333 euro zal gebruikt worden bij aanschaf van nieuwe instrumenten, zoals klarinetten, pauk of xylofoon.

Theater Onder de Molen gebruikt de bijdrage van 703 euro als aanvulling op andere toezeggingen voor aankoop van een nieuw podium in het theater, dat gemakkelijk is op en af te bouwen en minder bijgeluiden veroorzaakt.

Voor Vereniging Oud Vorden is het doel het houden van exposities in het nieuwe verenigingsgebouw. Het bedrag van 946 euro zal besteed worden aan aankoop van wissellijsten, passe-partouts, openstellingsmaterialen en afdek plexiglas-platen en onderhoud van het gebouw.