Dash steelt bijna punt uit 'groene hel'

VORDEN - Zaterdag 19 oktober stond Veracles Dames 1 uit Groningen op het programma van Dash Dames 1. Gelukkig moet maar één keer deze afstand worden afgelegd in plaats van vijf keer richting het hoge noorden zoals het vorige seizoen het geval was. Deze studentenclub is vorig jaar uit de topdivisie gedegradeerd en zal er alles aan doen om weer te promoveren. Er stond de Vordense dames dus een zware kluif te wachten, maar ze gingen vol goede moed richting 'de groene hel'.

De eerste set kwam Dash sterk uit de startblokken. Het team zette een sterk blok neer, een goede serves druk en alle ballen werden van de grond gehaald. Dit hielden de dames vol tot halverwege deze set. Daarna kwam hun serve pase onder druk en kwamen ze er met de aanval niet meer door. Deze set verloren ze dan ook met 25-16.

In de tweede en derde set kon Dash het tij niet keren en liep achter de feiten aan. Wat het team op elke training laat zien, het voor elke bal gaan en voor elkaar willen vechten, dat kwam er in deze twee sets niet uit en werden niet winnend afgesloten.

Daarom moest het maar in de vierde set gebeuren om toch maar een puntje uit Groningen mee te nemen. De Dashdames konden de serves druk en serves pase weer oppakken waardoor het een spannende en gelijk opgaande strijd werd. In de slotfase ging het sfeervolle en in grote getale aanwezige publiek van de thuisclub nog weer eens extra luid achter de dames staan.

Met een voorsprong van 21-24 had Dash de set voor het grijpen. Helaas ontbrak het geluk dat bij de rode lantaarndrager hoort en trok het ervaren Veracles Dames 1 deze set alsnog naar zich toe met een 27-25 overwinning.

Ondanks dit verlies heeft Dash zeker in de laatste set laten zien mee te kunnen op dit niveau. Ze zullen nog meer ervaring moeten op doen en fanatiek blijven trainen want dan gaan ze zeker dit seizoen meer punten pakken.

Na een weekje vrij, treden de Dash Dames 1 op zaterdag 2 november aan tegen WVC Dames 1 uit Wierden. Ze hopen weer op veel publieke ondersteuning in sporthal 't Jebbink.