Bijeenkomst AED Stichting Bronckhorst

BRONCKHORST/HENGELO - De AED Stichting Bronckhorst houdt op donderdag 31oktober een informatiebijeenkomst in Ontmoetingscentrum Ons Huis in Hengelo, Beukenlaan 30 met als thema 'Hoe houden we onze gemeente Hart Veilig'. Aanvang 20.00 uur. Zaal open om 19.30 uur.

Tijdens deze avond vertelt de Stichting over haar rol om de gemeente Bronckhorst Hart Veilig te houden. Bij een acute hartstilstand is het van levensbelang om binnen zes minuten doeltreffend te handelen. Ook is er een informatieve lezing van oud-huisarts Gerben Sterringa over het nut van een AED. Iedereen die belangstelling heeft voor dit onderwerp is welkom, aanmelden is niet nodig.
De AED Stichting Bronckhorst heeft begin 2017 het beheer en onderhoud van AED 's van de gemeente overgenomen en wil informatie delen met haar achterban. Ook het bedrijfsleven heeft een uitnodiging ontvangen omdat bij vele bedrijven een AED aanwezig is en omdat de Stichting op zoek is naar sponsors.
De stichting beheert 28 AED 's die 24 uur per dag inzetbaar zijn en zo de kernen in gehele gemeente dekken. Deze apparaten kunnen ingezet worden bij een hartstilstand, met als cruciaal voordeel dat opgeleide vrijwilligers veel eerder aanwezig kunnen zijn dan de tegelijkertijd opgeroepen ambulance.

Verdere informatie bij aedbronckhorst@outlook.com, of telefoon 06-51231258.