Ria Aartsen overhandigt de sleutels van de nieuwe Duofiets aan Bert Brandenbarg. Foto: Anne-Mieke Jansen op de Haar
Ria Aartsen overhandigt de sleutels van de nieuwe Duofiets aan Bert Brandenbarg. Foto: Anne-Mieke Jansen op de Haar

Nieuwe Duofiets voor Welzijn Vorden

VORDEN - Na de opheffing van de Wereldwinkel Vorden is een deel van het liquidatiekapitaal geschonken aan Welzijn Vorden voor de aanschaf van een nieuwe duofiets. Bij die aanschaf was ook Rijwielhandel Bleumink behulpzaam.

Op de nieuwe Duofiets kwamen Ria Aartsen en Thijs Bleumink aanrijden bij Kulturhus 'Het Dorpscentrum'. Een aantal leden van de wielerploeg van Nel Warringa, de coördinator van de Duofiets-vrijwilligers, heette hen onder luid applaus welkom.
De sleutels van de nieuwe Duofiets werden door Ria Aartsen, voorzitter van Wereldwinkel Vorden, overhandigd aan Bert Brandenbarg, voorzitter van Welzijn Vorden. Deze sprak daarna in zijn dankwoord uit dat Welzijn Vorden bijzonder verheugd is met de schenking van de Wereldwinkel en de sponsorbijdrage van Rijwielhandel Bleumink. Brandenbarg zei daarbij overigens ook een dubbel gevoel te hebben omdat Wereld Winkel Vorden haar deuren heeft moeten sluiten.

Zonder de bijdragen van Wereldwinkel Vorden en Rijwielhandel Bleumink zou Welzijn Vorden beslist geen nieuwe Duofiets hebben kunnen aanschaffen, een fiets die een heel belangrijke plaats inneemt in de activiteiten van Welzijn Vorden. Bijna dagelijks wordt door een enthousiaste groep vrijwilligers gereden met mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen. Ook voor andere activiteiten van Welzijn Vorden zijn bijdragen van harte welkom, aldus Bert Brandenbarg.

Ria Aartsen stelde dat zij eveneens droevig gestemd is over de noodzakelijke sluiting van Wereldwinkel Vorden, maar verheugd is dat met de gelden bijeengebracht door heel veel Vordenaren toch iets teruggedaan kan worden voor Vorden in de vorm van onder meer een bijdrage voor de Duofiets. Zij vertelde verder dat naast die bijdrage ook schenkingen gedaan zijn aan de Zonnebloem Vorden voor een uitstapje, aan Dyo Nepal voor een onderwijs project, aan Oxfam/Novib voor microkrediet voor startende ondernemers in ontwikkelingslanden, alsmede aan Madat Nepal voor de opleiding van vroedvrouwen/verpleegkundigen en een schoolopleiding voor dove meisjes.