Met de KunstBus naar Het Depot

VORDEN – De eerste 'onderneming' van het KunstBus-seizoen was Het Depot, een museaal podium met een keur aan beelden. Op donderdag 10 oktober vertrokken ongeveer dertig deelnemers met de bus naar Wageningen. De koffiestop was in de Blaauwe Kamer, een restaurant in de uiterwaarden van de Rijn.

Het Depot is een stichting ter ondersteuning van kunstenaars, voornamelijk beeldhouwers. Het is een particulier initiatief op en in het terrein van wat ooit deel uitmaakte van de Wageningse Landbouw Universiteit. Daarom ook prachtig aangelegde Arboreta. Kortom een prachtig gebouw in een, zo mogelijk nog prachtiger tuin.
Er was een wisseltentoonstelling over de vier elementen: water, vuur, lucht en aarde, verbeeld door onder andere de studenten van de Kunstacademie uit Arnhem.
De KunstBus-deelnemers wandelden door het gebouw: kijkend, voelend, met elkaar pratend en genietend. Moe en voldaan stapten ze weer in de bus van Groen-Grijs, waarna chauffeur Henk het gezelschap weer veilig terugbracht naar Vorden.
Voor herhaling vatbaar. Een prachtige dag.