PCOB-afdeling bekijkt prachtige natuurbeelden

VORDEN - Voorzitter Chrisje Tuitert-Gotink heette de aanwezigen hartelijk welkom, tijdens de maandelijkse bijeenkomst op donderdagavond 24 oktober. Een bijzonder welkom was voor de heer Gerard Klunder uit Vorden, natuurfotograaf.

De voorzitter opent de vergadering met een toespraak over 'de gein van de herfst' en gaat voor in gebed. Daarna wordt 'Zo lang er mensen zijn op aarde' gezongen.

Chrisje Tuitert roept de aanwezigen op voor een informatiemarkt over de zorg op zaterdag 2 november van 10.00-14.00 uur in het Kulturhus te Vorden. Ook de PCOB-KBO zal met een stand aanwezig zijn. Op vrijdag 22 november zal om 14.00 uur in de grote zaal een gezamenlijke bijeenkomst worden gehouden met de Senioren Vereniging over de digitale nalatenschap. Hans Roes van het Seniorweb uit Hengelo zal de inleider zijn.

Gerard Klunder komt van de vereniging Oud Vorden, maar heeft zich de laatste tijd ontwikkeld tot natuurfotograaf. Er is in Vorden en omgeving een groep natuurfotografen werkzaam. Hij heeft als hobby wandelen in de natuur.

Hij begint met prachtige beelden van de kastelen in de nabije omgeving en laat zien wat er aan bijzondere vogels, vlinders en insecten te zien zijn. Het kost veel tijd, maar hij weet ze haarscherp te fotograferen. Hij maakt uitstapjes naar de molen in Linde, de Warkense molen, kasteel 't Velde en het koepeltje van Staring. Prachtig is de boot op de IJssel in wintertooi. Een greep uit de flora en fauna is de ijsvogel, tureluur, vuurlibelle, inktviszwam, dagpauwoog, heideblauwtje en distelvlinder. Hij weet de bijzondere vlinders, insecten en vogels goed op beeld te brengen.

Na de pauze volgt een serie beelden, gemaakt bij een schaapherder waar Gerard een dag te gast was. Dit was een goed vervolg op de vorige lezing van schaapherder Hans Abbink te Eibergen. De fotograaf maakte prachtige beelden van de omgeving van Hoog-Buurlo. De voorzitter was de tolk van de aanwezigen en bedankte de inleider hartelijk voor de prachtige natuurbeelden.

Tijdens de bijeenkomst was een stagiaire van de gemeente Bronckhorst aanwezig, mevrouw Sasja Makkinga, die de aanwezigen een vragenlijst voorlegde over de zorg. In de pauze werden deze ingevuld. De voorzitter sloot de geslaagde bijeenkomst met een gedicht over 'de bloeiende jasmijn'.