OV-ambassadeurs informeren senioren over reizen. Foto: Ben Vulkers
OV-ambassadeurs informeren senioren over reizen. Foto: Ben Vulkers

Ervaar het openbaar vervoer

REGIO/DOETINCHEM - De provincie Gelderland vindt het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen en maakt het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het gehele jaar activiteiten organiseren in diverse gemeenten. Op woensdag 18 december van 10.00 tot 11.30 uur wordt speciaal voor senioren een inloopspreekuur gehouden in de bibliotheek West-Achterhoek aan IJsselkade 13, Doetinchem.

Inloop spreekuur
OV-ambassadeurs, ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen, beantwoorden tijdens dit maandelijks inloopspreekuur vragen over reizen met bus en trein. Met duidelijk informatiemateriaal krijgen senioren uitleg over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en in- en uitchecken bij diverse vervoerders. Ook geven zij informatie over het deelnemen aan een proefreis.

Belangstellenden kunnen kosteloos en vrijblijvend binnenlopen.

Meer informatie
Naast inloopspreekuren en proefreizen organiseren zij ook informatiebijeenkomsten. Kijk op de website voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten. Bel voor vragen 038-4540130, of stuur e-mail sturen naar ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl.


www.ervaarhetov.nl