Dash met rode lantaarn winterstop in

VORDEN - Het was weer een heel eind rijden voor het eerste damesteam van Dash. De eerste seizoenshelft werd afgesloten in Sneek. Na de eerste gewonnen wedstrijd van vorige week was de hoop op betere tijden opgelaaid, maar er zat niet meer in dan één setwinst: het werd 3-1 voor het reserveteam van eredivisionist VC Sneek.

De eerste set werd ietwat onwennig gestart, maar al snel ging de strijd gelijk op. Het spel was nog niet altijd even mooi, maar de vechtlust was er. Een goede serveserie van de tegenstander bracht de Vordense dames op achterstand, maar met een net zo goede serve kwamen ze ook weer op gelijke hoogte. In de bigpoints was het helaas weer de scheids die een onterechte beslissing maakte, waardoor Dash opnieuw met twee punten verschil aan het kortste eind trok. In de tweede set had Dash het lastig, de dames waren de domper van de vorige set nog niet te boven. Hierdoor werd er met een matige pass en servedruk al snel tegen een flinke achterstand aangekeken. Terugknokken was het devies en weer terugkomen in de wedstrijd. De set was al wel gespeeld, maar Dash kreeg steeds meer vat op de sterke midaanval van de Friezen. Met name Anouk Nijbroek speelde hier een belangrijke rol in.
Ondanks de 2-0 achterstand bleef het spelplezier zichtbaar bij de rood-zwarten. Dit keer startend met een uitstekende serveserie werd in de derde set direct een voorsprong opgebouwd. De servicepass lag beter en er kon goed verdeeld worden. Langzaam werd de voorsprong dan ook uitgebreid. In de rallypass werd veel verdedigd en de blokkering begint dit seizoen ook steeds beter te presteren. In de eindfase kwam Sneek nog even terug, maar een spannend slot zat er niet meer in. Overtuigende setwinst voor de nummer laatst van de ranglijst.
Deze setwinst smaakte naar meer, maar helaas volgde in de vierde set een flinke dip. De Vordense dames hadden moeite met de servicedruk van de tegenstander, maar met name de eigen servicedruk ontbrak. Ook werd er aanvallend te weinig gescoord en had Sneek de blokkering goed staan. Er zat niet meer in dan een 3-1 verlies.
Het eerste Dash-team, dat vorig jaar door middel van een tweede plaats promotie afdwong heeft het dit seizoen zwaar. Het is hard werken en punten sprokkelen, maar uit het spel blijven positieve punten te halen. Halverwege het seizoen staat de teller op slechts één winstpartij en gaan de Vordense volleybalsters als rode lantaarndrager de winterstop in. Maar de wetenschap dat er al tien sets met slechts twee punten verloren zijn gegaan, biedt hoop voor volgend jaar.