Quintus D1 met winst de winterstop in

HENGELO – Zondag 15 september stond voor twee handbalteams van SV Quintus een uitwedstrijd op het programma. De overige teams speelden thuis de laatste wedstrijd voor de winterstop.

Heren B speelde thuis in Sporthal de Kamp tegen het altijd lastige Udi. De wedstrijd werd weer gestart zonder wissels, maar de jongens waren gebrand om een mooie wedstrijd neer te zetten. Dat is goed gelukt, door een goede dekking en het uitmuntende keepwerk! De hele wedstrijd ging gelijk op en was mooi om te zien. Helaas lukte het vandaag net niet om de punten in Hengelo te houden. Eindstand 18-19 voor Udi. Dames B moesten deze ochtend ook vroeg aantreden. Ze speelden tegen Huissen DB2. Na mooie aanvallen van beide teams sloot Quintus de wedstrijd af met een verlies. Eindstand 8-13.

Heren 1 trad aan tegen koploper Havana. Het was een snelle en fysiek zware pot waarbij het lang gelijk op ging, maar Quintus had de tweede helft even moeite om de ballen in de goal te krijgen. Hierdoor kon Havana uitlopen, Quintus kon dit gat deels dichten maar niet volledig. Eindstand 21-24 in het voordeel van Havana. Dames 1 mocht na de heren 1 aantreden tegen de nummer 2. Helaas was het spel niet zo scherp, de dames van Quintus bleven steken op een eindstand van 17-23. Quintus D1 speelde thuis tegen Havana D1. Verdedigend had Quintus het wat lastiger door enkele beweeglijke tegenstanders. Bij rust leidde Quintus met 1 punt verschil. In de tweede helft werd er meer 1-op-1 verdedigd en dat werkte.Uiteindelijk stond er een dik verdiende 20-11 score op het bord.

Heren 2 nam het thuis op tegen Duiven 2. De mannen van Quintus wisten elkaar niet goed te vinden en hadden er moeite mee om de lange mannen uit Duiven te stoppen. Ruststand 6-15. Ook na rust bleef het spel van Quintus onder niveau waardoor een grote nederlaag werd geleden. Een wedstrijd om snel te vergeten. Eindstand 12-26. De spelers van Quintus E1 moesten er de eerste minuten van de wedstrijd tegen UGHV in Ulft even in komen, wat al snel tot een achterstand leidde. Naarmate de wedstrijd vorderde werd er steeds fanatieker rondgespeeld en verdedigd en er kwamen mooie acties. Helaas was er ook regelmatig balverlies. Eindstand 19-3 in het voordeel van UGHV. Heren A moest eveneens tegen UGHV. Quintus stond snel op een 3-0 voorsprong, maar UGHV werd wakker, trok de stand gelijk en ging eroverheen. De rust was een 14-11 achterstand. In de tweede helft liep het thuisteam verder uit door slappe aanvallen van Quintus en een slechte verdediging. 33-21 verlies.