Old Ni-js gaat naar het knalbal in Halle om te høken. Foto: PR
Old Ni-js gaat naar het knalbal in Halle om te høken. Foto: PR

Knalbal maakt zich op voor oudjaar

HALLE - De eerste editie van Knalbal 2019 zit er alweer op en de organisatie maakt zich klaar voor de tweede editie op dinsdag 31 december. Dan zal de feesttent aan de Halseweg 58 in Halle opnieuw geopend zijn. Vanaf 11.00 uur wordt er begonnen met carbid schieten en zal het flink gaan knappen in Halle.

Willen jij en je vrienden mee doen met carbid schieten? Laat het weten via de mail of sociale media.

Aansluitend gaat iedereen met elkaar de feesttent in. Dit jaar is er een waar voorprogramma gestrikt van hoog niveau. Dit is de band ALIVE, met als motto: 'Keep the rock and roll ALIVE'.

Daarna speelt Old Ni'js met hun act: 'Høken met Old Ni'js!', oermuzikanten in het Achterhoeks dialect.
Tussendoor zorgt Splitveer FM voor de muzikale invulling. Dat wordt een groot feest op oudejaarsdag! Iedereen is welkom en de entree is gratis.


knalbal.com

Facebook: Knalbal Halle


Verzamel -beurs met taxaties van munten en postzegels

EEFDE - De Nederlandse Vereniging De Verzamelaar, afdeling Gelderland, organiseert op zaterdag 21 december van 10.00 uur tot 15.00 uur in Dorpshuis Het Hart, Jolinkweg 2 in Eefde een verzamelbeurs. Er zijn tientallen standhouders aanwezig waar munten, postzegels, prentbriefkaarten, bankbiljetten gekocht en verkocht kunnen worden. Tevens zijn er deskundigen aanwezig die kosteloos de waarde van uw munten, postzegels, bankbiljetten of doosje met oud vakantiegeld enzovoort kunnen aangeven. Voor inlichtingen kan men contact opnemen met de heer J. te Linde: 0575-517 369.


Het Steenders Landschap 'duurzame ster 2019'

STEENDEREN/HENGELO - De tweede werkochtend van Het Steenders Landschap van seizoen '19-'20, zaterdag 14 december was een wederom stormachtige ochtend met harde wind, regen en zelfs hagel en een regenboog. Zo'n 20 vrijwilligers verzamelden bij de Ieskeet. Deze vrijwilligers kregen een verrassingsbezoek van wethouder Paul Hofman en ambtenaren Willy Toonk en Eric Mo van de gemeente Bronckhorst. Zij brachten kerstbrood, maar nog belangrijker: een ereprijs. De wethouder reikte namens de gemeente de 'duurzame ster 2019' uit aan alle vrijwilligers van Het Steenders Landschap, als waardering en dank voor hun werk aan het landschap rond Steenderen.

Namens Het Steenders Landschap nam Harry Sesink, een van de oprichters en al zestien jaar bestuurslid van HSL, de tegel met 'de duurzame ster 2019' in ontvangst. Hij bedankte de gemeente voor deze erkenning van hun aller werk, en zei te verwachten dat de goede samenwerking met de wethouder en de ambtenaren zal kunnen worden voortgezet.

Op woensdag 18 december om 14.00 uur wordt deze tegel officieel geplaatst in de 'Duurzame Walk of Fame' in de stoep van het gemeentehuis in Hengelo. Iedereen is daarbij welkom, dus komt allen!