Rouwverwerkingsgroep: verder na verlies

Rouwverwerkingsgroep: verder na verlies

VORDEN/WICHMOND - De PKN Gemeentes van Vorden en Wichmond organiseren opnieuw vier bijeenkomsten rondom rouwverwerking in een groep. Samen met anderen willen zij op deze bijeenkomsten praten over rouw en de verwerking ervan. De bijeenkomsten zijn 's morgens gepland op 22 januari, 12 februari, 26 februari en 11 maart 2020.

Een groep kan bestaan uit zes a acht leden. Personen van andere gezindten zijn van harte welkom. Voorafgaand aan de groepsbijeenkomsten zal een leider van de gespreksgroep individueel met de deelnemers een kennismakingsgesprek voeren. Richtlijn is deelname na verlies van ongeveer een jaar of langer. Hier kan van worden afgeweken.

Thema's
Onder het genot van een kop koffie of thee wordt gestart met een korte opening en inleiding over het thema van de bijeenkomst. Dat thema wordt in overleg met de deelnemers vastgesteld. Mogelijke thema's zijn: Kennismaking en het verhaal van je verdriet delen; Omgaan met reacties uit je omgeving; Troost; Hoe verder? Steun aan onder andere liederen en gedichten en verbondenheid; Afsluiting met een gezamenlijke maaltijd. Naar aanleiding van deze thema's gaat de groep met elkaar in gesprek of op een andere (creatieve) manier aan de slag.

De bijeenkomsten zijn laagdrempelig. De thema's kunnen nog wisselen, afhankelijk van wat men zelf in het kennismakingsgesprek aandraagt. Vanzelfsprekend is er tijdens de bijeenkomsten ruimschoots tijd voor vragen en ervaringen. Zwennie Langwerden en Gerda Brummelman leiden deze bijeenkomsten.

Wie meer informatie wil over deze bijeenkomsten, of wil opgeven, belt of mailt naar Gerda Brummelman, 0575-551962, gerdabrummelman@kickxl.nl of Zwennie Langwerden , 06-308 33 990 of zwennie@autolangwerden.nl.