Kerstrock in De Wippert

KRING VAN DORTH - Vijf bands zorgen op tweede kerstdag voor de muzikale invulling van het Kerstrock-festival in zaal De Wippert in Kring van Dorth. Het is voor de 31ste keer dat dit festival wordt gehouden aan de oude weg Laren-Holten.

Dit jaar heeft de organisatie gekozen voor een combinatie van nieuwe bands, jonge bands en bands waarbij sommige muzikanten al meer podiumervaring hebben. Daarnaast is deze aflevering weer voorzien van een zo breed mogelijk rockprogramma, wat altijd heeft gezorgd voor een gezellige sfeer en veel belangstelling. Tussen 16.00 en 22.00 uur treden de volgende vijf bands op: Grote Kearls, Louder, Gelegen Heids Band, Storm en Blue Shoes. De entree voor Kerstrock in De Wippert bedraagt 7 euro.

Grote Kearls (16.15-17 uur)
Als een stel bekenden elkaar tegenkomt in Zutphen en afspreekt om een avond te jammen, ontstaat er een rockband. Niet vanwege hun lengte maar vooral vanwege het gewicht ontstond de naam van de Grote Kearls. Na jaren is er een no nonsense rocktrio ontstaan dat niet houdt van lullen maar van poetsen en dat doet met zowel dialectrock als rock-klassiekers. En om voor iedereen een feestje te maken wordt er af en toe een accordeon bijgehaald om eens een ouderwetse polonaise in te zetten. Een feestje voor alle leeftijden. Grote Kearls bestaat uit: Martijn (Tinus) Stegeman (drums, tamboerijn, koebel en backing vocals), Marc (Tolus) Tool (gitaar, bas, kazoo, lead en backing vocals) en Berend (Botje) van Beek (bas, accordeon, lead en backingvocals). Meer informatie op www.grotekearls.nl

Louder (17.30-18.15 uur)
Louder is een energieke band. Ze weten op hun jonge leeftijd heel goed hoe de muziek gespeeld moet worden en kijken uit naar een hele leuke muziekvolle toekomst. De band bestaat uit Mathijs (drums) die de ritmes als geen ander weet te spelen. Olaf (bas) zorgt dat de lage tonen aardig door de oren knallen. Indigo, de alleskunner op de gitaar, verrast elke keer weer en zangeres Danique houdt naast het heerlijke zingen deze knullen in het gareel. Kortom een heerlijke jonge band met een heel divers repertoire..

Gelegen Heids Band (18.45-19.30 uur)
Gelegen Heids Band (GHB) is een rock&roll coverband uit Bathmen. Ze spelen muziek van U2 tot Metallica, van Bløf tot Status Quo, van The Rolling Stones tot Normaal en alles wat daar tussenin zit. De mannen zijn nu zo'n jaar bezig met deze band die begon als grap op een zelf georganiseerd feestje omdat ze allemaal vrienden van elkaar zijn. Iedereen heeft al in verschillende bandjes gespeeld of speelt er nog, zoals; Rock-It, Band for farmers en Greenlight. Muzikale ervaring is er genoeg. De band is verder erg actief op Facebook: "Gelegen Heids Band (GHB)" en bestaat uit: Jasper de Winter (leadzang), Mick van der Meij (gitaar/zang), Jordy van der Meij (bas/zang), Leon Goossen (sologitaar/zang) en Rick Stegink (drums).

Storm (20-20.45 uur)
Storm is een viermans rockformatie, opgericht in het najaar van 2016. Een gemeenschappelijke liefde voor oude rock, koud bier en mooie vrouwen transformeerde dit tijdelijke project van de podiumacademie tot een gedreven band die erop uit is om met hun eigen muziek de wereld te veroveren. In de afgelopen jaren zijn er optredens geweest in onder andere Metropool, Tivoli Vredenburg en Hedon Zwolle en 2018 werd begonnen met een showcase op Altersonic. In het afgelopen jaar zijn er twee ep's van de band verschenen. 'Greatest Love' en 'Storm' zijn allebei online te beluisteren en de band is momenteel druk aan het werk met het schrijven van nieuw materiaal.

Blue Shoes (21.15-22 uur)
Deze zeskoppige band uit Bentelo zorgt voor het ultieme vermaak voor zowel jong als oud. Van Elvis tot aan Bløf tot aan CCR, niks is te gek voor deze knasterds. Ondertussen een begrip in Bentelo en omstreken. Je herkent ze meteen bij het zien van de bewegende blauwe schoenen op het podium. De afwisseling van verschillende stijlen maakt dat Blue Shoes een breed publiek kan entertainen en daarmee de spetterende slotact is op deze eenendertigste Kerstrock in De Wippert.

Kijk voor meer info ook op onderstaande website.


cafedewippert.nl/kerstrock