Basteom verliest onverdiend bij SHE

STEENDEREN - Basteom is de tweede seizoenshelft gestart met een 2-1 nederlaag in en tegen SHE. Deze uitslag was onnodig en ook onverdiend, maar het gaat er bij een voetbalwedstrijd uiteindelijk wel om wie de meeste doelpunten maakt en dat was deze keer de thuisploeg uit Hall.

De eerste helft ging nog enigszins gelijk op, hoewel Basteom toen ook al het betere van het spel had, maar veel kansen waren er over en weer niet, 0-0 bij rust.
De tweede helft werd Basteom steeds sterker en was het wachten op de openingstreffer, die in de 63ste minuut viel, toen Stijn Heitkönig een meer dan terechte strafschop benutte, 0-1. Basteom ging goed door, bleef beter voetballen en kreeg ook een flink aantal kansen om de score te vergroten, maar de kansen werden niet benut en dat kwam de ploeg duur te staan.

In de 75ste minuut kwam de gelijkmaker zo maar uit de lucht vallen, toen er slecht werd gedekt bij een vrije trap voor SHE en de bal makkelijk kon worden ingekopt, 1-1. Opnieuw kreeg Basteom kansen om weer op voorsprong te komen, maar het was telkens weer net niet en daar profiteerde SHE van, door uit één van de spaarzame uitvallen te scoren. Een schot van circa 25 meter werd in een kluwen van spelers nog van richting veranderd en doelman Timon Nijkamp was kansloos, 2-1 ook de eindstand.