Concordia kampioen dagcompetitie libre seizoen 2018-2019. Foto: PR
Concordia kampioen dagcompetitie libre seizoen 2018-2019. Foto: PR Foto:

Basteom en Voorst houden open huis

STEENDEREN - Voor de neutrale toeschouwer was het genieten geblazen tijdens de wedstrijd Basteom - Voorst, want de doelpunten vielen als rijpe appelen, voor rust vier en na rust zes, dus liefst tien in totaal.

Voor de supporters van beide ploegen was het echter continu billen knijpen, want gedurende de 90 minuten ging er aan beide kanten zoveel mis, dat het net als voor de beide doelmannen en de begeleiding 'om gek van te worden' moet zijn geweest. Bij rust stond het 2-2 en speelde Basteom al een kwartier lang met tien man, omdat aanvoerder Stijn Heitkönig na twee keer geel al vroeg kon gaan douchen. De tweede helft kon Basteom, op basis van inzet, er nog 30 minuten een wedstrijd van maken, mee voetballen en het zodoende lang spannend houden. Daarna was de pijp helaas leeg en in de laatste tien minuten wist Voorst nog twee keer te scoren en de eindstand werd derhalve 4-6. Voor Basteom scoorden voor rust Ries Heitkönig (1-1 en 2-2), na rust Cas Berns (3-3) en Daan Tieleman (4-4).
Volgende wedstrijd:
Zondag 7 april: De Hoven 1 – Basteom 1, aanvang 14.00 uur: Sportpark Molenweg Oost in Zutphen.
De Hoven is al vanaf de eerste wedstrijd hekkensluiter in de vijfde klasse F en had tot dit weekend zelfs -3 punten, maar dat ze wel wat kunnen, heeft de ploeg dit weekend bewezen door de uitwedstrijd tegen Zelhem met 3-2 te winnen. Het zal dus zeker geen makkelijke middag worden nu ze de eerste winst binnen hebben. Voor Basteom de uitdaging, deze wedstrijd met winst af te sluiten, zodat er naar boven gekeken kan blijven worden, want daar doen ze het toch allemaal voor. Ondersteuning van de trouwe supportersschare is dus, zeker tijdens de eindfase van deze competitie, meer dan welkom.

Opstelling Basteom:
Timon Nijkamp, Luuk Witteveen, Emiel Worm, Bas Wiskamp, Bauke Janssen, Danny van Wilsem, Stijn Meutstege (Christiaan Messing), Cas Berns (Daan Tieleman), Stijn Heitkönig, Pel Nieuwenhuis (Cliff Geurts), Ries Heitkönig.

Biljarters Concordia 1 naar gewestelijke kampioenschappen

HENGELO - Het senioren woensdag team Concordia 1, bestaand uit (v.l.n.r.) Jan Lenderink, Hans Evers, Jan Hendriks, Henk Meerbeek en Rene Winkelman, is kampioen geworden van het District Doetinchem e.o. De formatie die dit jaar werd samengesteld bestaat uit ervaren biljarters, die het nog niet zijn verleerd. De titel werd met overmacht behaald en het team gaat nu op voor de gewestelijke kampioenschappen.

Bridgen in Toldijk

TOLDIJK - Op donderdag 28 maart was in zaal Den Bremer de eerste speelavond van de zesde ronde van de competitie van Bridgeclub Bronkhorst.

De uitslag van deze speelavond was als volgt: Lijn A: 1. Riet Botschuyver en Bert Deunk 61,67%, 2. Theo Damen en Theo Schut 61,25%, 3. Joke Damveld en Hans Oldhoven 56,67%. Lijn B: 1. Henny Deunk en Wil Matser 60,42%, 2 t/m 4. Irene Lichtenberg en Theo Schoenaker, Annelies Schröder en Jan Rondeel alsmede Ineke van den Berg en Wilbert van den Berg, allen 57,64%. Lijn C: 1. Jasper de Ronde en Bert Nijenhuis 64,58%, 2. Annie Hartmen en Hans Jansen 61,25%, 3. Leni Lamers en Tiny Kleinreesink 58,75%. Op donderdag 4 april is de volgende speeldag. Afmelden voor de volgende speeldag minstens vóór 12.00 uur op de wedstrijddag via 06 - 535 480 80.