Na het laatste fluitsignaal konden de dames van Basteom de bloemen en champagne in ontvangst nemen. Foto: PR

Basteom Damesteam behaalt kampioenschap dames-zaalvoetbal

Eerste dames-zaal-kampioenschap bij SV Basteom én Steenderen

STEENDEREN - De dames van SV Basteom zijn op maandag 8 april in hun laatste wedstrijd van het seizoen kampioen geworden in de zaal. Aan één punt hadden de dames voldoende om het kampioenschap binnen te slepen. In de wedstrijd tegen ZVV Ede begonnen de dames gespannen aan de wedstrijd.

Al vroeg in de wedstrijd kwamen ze met 1-0 achter te staan. In een gelijk opgaande eerste helft kwamen er enkele kansjes voor de dames maar het vizier stond nog niet op scherp. Ook ZVV Ede kreeg wat kansjes om de voorsprong uit te breiden maar de keepster van SV Basteom stond telkens op de goede plaats. Zo stonden de dames in de rust ook nog steeds met 1-0 achter.

Dames van SV Basteom kwamen terug van 1-0 achter naar 9-1 winst

Na tien minuten in de tweede helft kon er eindelijk gejuicht worden. Met een enorme frommelgoal viel de 1-1. Hiermee viel de spanning van de dames af en in het laatste kwartier liepen de dames met een paar schitterende goals uit naar een verdiende 9-1 overwinning.

Na het laatste fluitsignaal konden de dames de bloemen en champagne in ontvangst nemen en werd er nog een mooi feestje gebouwd in de kantine van sporthal Het Hooge Wessel.

Dit kampioenschap is overigens het eerste kampioenschap voor een dames-zaalvoetbalteam in de geschiedenis SV Basteom maar ook van Steenderen!