Muziekvereniging Nieuwe Leven zorgt voor de muzikale begeleiding. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen
Muziekvereniging Nieuwe Leven zorgt voor de muzikale begeleiding. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

Vernieuwd programma Koningsdag

BAAK – De Kermis en Oranjestichting (KOS) heeft het draaiboek voor Koningsdag 2019 bijna klaar. Hierin staan oude vertrouwde elementen, maar ook heel veel nieuwe of in opgefriste vorm.

Het feest rond Koningsdag begint al de avond ervoor om 21.00 uur met de Pop Quizz in het Martinushuus. Net als voorgaande jaren met live muziek, dit jaar verzorgd door de band met Baakse roots, Hero3s. De muziekvragen echter worden dit jaar begeleid door een dj. Het bereik van het aantal nummers is hierdoor groter en er kunnen meer verschillende genres ten gehore gebracht worden. Eerlijke winkansen voor alle deelnemers. Een team (4-6 personen) opgeven kan bij secretariaat@baaksekermis.nl of bij Jan Willemsen, 06 – 22398114.
Na dit muziekspektakel in de tempel wordt het Martinushuus omgebouwd tot een immense ontbijtzaal. Na het succes van vorig jaar staan de vrijwilligers weer klaar om 'tig' eitjes te bakken, kopjes koffie en thee te schenken en broodjes uit te delen.

Vanaf 9.30 tot 13.30 uur kan er ontbeten/gebruncht worden door de Baakse en Steenderense bevolking. Een unieke kans om eens tegenover iemand anders te zitten aan de ontbijttafel. Wat is er nu leuker dan de verjaardag van de koning met een ontbijtje met dorpsgenoten te beginnen? En om 10.00 uur naar een mini concert van Nieuw Leven te luisteren, vervolgens na de aubade rond 10.30 uur de fiets te pakken en een mooie tocht in de omgeving te maken? Voor de kleine dorpsgenoten is de tocht zo'n 5 kilometer, voor de liefhebbers is er dit jaar voor het eerst een langere tocht van zo'n 25 kilometer door de mooie omgeving van Baak en Steenderen. Deze route is scootmobielproof. Deelnemers van vorig jaar aan het ontbijt en/of fietstocht waren zeer enthousiast over de opzet. Degene die er niet bij was, kan dit jaar in de herkansing.

Koningsdag voor jong en oud
Voor de senioren (65+) in het dorp die niet aan de fietstocht deel kunnen nemen maar wel Koningsdag willen vieren, heeft de KOS een paardentram naar Steenderen geregeld. Vanaf ongeveer 10.30 uur start hij om (ongeveer) het uur met de laatste rit zo rond 12.30 uur. De tocht gaat naar het marktplein in Steenderen waar een kop koffie en een wafel verkrijgbaar is en zitjes zullen zijn. Deelnemers aan de fietstocht of paardentram die vanuit Steenderen naar Baak komen zijn ook van harte welkom in het Martinushuus om aan de ontbijt/brunchtafel aan te schuiven. De schoolgaande jeugd uit Baak en Steenderen kan tussen Het Wapen van Baak en de kerk vanaf 14.00 uur strijden bij de sportieve kids challenges. Denk hierbij aan een alternatieve rodeostier.

Wat goed is, moet blijven
Het klootschieten bleef en de finale vindt plaats op deze dag. Ook de unieke samenwerking, sinds 2015, met de Stichting Oranjecomité Steenderen bleef. Net zoals het feit dat bij een feestje live muziek hoort. Ook dat is uiteraard weer te horen vanaf 15.30 uur bij het Wapen van Baak. Koningsdag 2019 in Baak wordt weer een mooi feest, met veel nieuwe leuke onderdelen voor jong en oud.


Oranjefeest bij café-zaal De Jongens

HENGELO – Koningsnacht/dag wordt in café-zaal De Jongens gevierd op vrijdagavond 26 april vanaf 21.00 uur met de topformatie Jackfire in de zaal. Op zaterdag 27 april, Koningsdag speelt vanaf 16.00 uur de regionaal bekende band BPM.

Vrijdagavond 26 april speelt topformatie Jackfire. Aanvang 21.00 uur, de zaal is open vanaf 20.00 uur. Bij binnenkomst is er voor iedereen een oranjebitter.
Jackfire bestaat uit vier ervaren en talentvolle broers met een unieke live show. In een rap tempo volgen de grootste hits elkaar op, verpakt in verrassende medleys. Zowel Golden Oldies als de beste dance hits van nu komen aan bod met de energieke en verpletterende stijl van Jackfire. De muziek is een feest voor iedereen dus voor alle leeftijden en ook zeker de moeite waard om met de fiets vanuit omliggende dorpen te bezoeken. De voorverkoop is bij De Jongens en Jansen en Jansen.
Zaterdag 27 april, Koningsdag speelt vanaf 16.00 uur de regionaal bekende band BPM. Bij mooi weer buiten, bij slecht weer binnen. BPM is een band met een uitgebreid repertoire ..Pop, smartlap, Duits en Nederlandstalig. Kortom gezellige muziek voor een gezellige dag. Entree is gratis. Tot ziens bij café-zaal De Jongens Hengelo.