De kinderen trekken met de ezel voorop naar de Willibrorduskerk in Vierakker. Foto: PR
De kinderen trekken met de ezel voorop naar de Willibrorduskerk in Vierakker. Foto: PR

Rotonde viert Koningsdag

VORDEN - De Rotonde in Vorden houdt opnieuw een tentfeest in de nacht voor Koningsdag, waaraan Rob Toonen samen met Michel Besselink meewerkt.

Op Koningsdag gaat de Rotonde rond 11.30 uur van start, met passende muziek van DJ TOM en alles in het teken van- en voor de kinderen. In de tent is er voor de kinderen een danspodium, verkleedkisten met kleren in prinsen- en prinsessenstijl, make-up dames die helpen opmaken, nagels lakken en leuke passende gadgets voor een prinsessenfoto. Iedereen die trekt heeft, moet op deze krant letten voor de uitknipbon die warme poffertjes oplevert. DJ TOM zorgt voor een minidisco.
Naast de tent is voor kinderen vanaf zes jaar het vogelschieten. Ook hier zijn echte geldprijzen te winnen en het is natuurlijk een goede leerschool voor later bij het 'echte' vogelschieten bij de Dorpsschool.
Rond 14.30 uur maakt Colourfull Music de naam waar. De band van Wieteke Schotsman heeft er zin in en is al volop aan het oefenen.
Tenslotte presenteert De Rotonde weer het Oranjebuffet. Iedereen mag aanschuiven en en genieten op deze feestelijke dag. Zie de advertentie met de bijhorende prijzen.
Na dit buffet gaat de overige horeca door met leuke bands.


Sfeervolle kick-off kaartverkoop Theater in de Openlucht

WICHMOND/VIERAKKER – Zondag 14 april werd de kick-off voor de kaartverkoop van het Theater in de Openlucht Vierakker-Wichmond gehouden. Bij café D'n Olde Kriet in Wichmond was het een drukte van belang. Vele kaarten gingen over de toonbank en mensen konden alvast even sfeer proeven.

Het muziekcombo onder leiding van Victor Macare zorgden in het café voor de muziek. Buiten zorgde het dweilorkest voor een vrolijke noot. Voor beide muziekcombinaties geldt dat zij onderdeel zijn van het Theater in de Openlucht. Rond 15.00 uur streek ook het toneelgezelschap samen met regisseur Ernst ter Linden neer in het café, zij hadden daarvoor het stuk 'De Bewaarder' nog gerepeteerd bij boerderij 't Spieker in Vierakker. Tevens stond het Oranjecomité Vierakker/Wichmond er met een stand voor de verkoop het jubileumboek. Schrijver Jan Garritsen was er ook om de boeken te signeren. Erna Roeterdink voorzitter van het bestuur van Het Theater in de Openlucht blikt terug: "Het was een sfeervolle middag, fantastisch om zo'n uiteenlopend gezelschap bij elkaar te hebben. Ik ben trots op al het talent in onze gemeenschap." Achter de schermen zijn ruim 130 vrijwilligers in de weer, van toneel, muziek, decor, terreinbeheer tot pr en horeca. Iedereen gaat ervoor om van Het Theater in de Openlucht een bijzonder spektakel te maken."

Honderd jaar
Het Theater in de Openlucht is onderdeel van het jubileumjaar van het Oranjecomité in Vierakker Wichmond, dat dit jaar het honderdjarig bestaan viert. Het spektakelstuk 'De Bewaarder' wordt driemaal op de planken gebracht bij boerderij 't Spieker van de familie Borgman aan de Heelerweg op 31 mei en 1 en 2 juni.

Kaartverkoop
De kaarten zijn vanaf dinsdag 16 april te koop bij Bakkerij Besselink, Boerderijwinkel Den 4Akker in Vierakker en Vorden en Café D'n Olde Kriet. Online zijn de kaartjes ook verkrijgbaar via www.theaterindeopenlucht.nl.


Palmpasenoptocht door Wichmond en Vierakker

WICHMOND/VIERAKKER - Met een grote groep kinderen is zondag weer de jaarlijkse Palmpasenoptocht gehouden in Wichmond/Vierakker.

In de school De Garve werden de stokken versierd en voorzien van lekkers. Al zingend trokken de kinderen door de Dorpsstraat, dit jaar met de ezel voorop, richting de mooiste kerk van Gelderland, de Willibrorduskerk in Vierakker. In de kerk ontvingen de kinderen gezegende buxustakjes. Voor het broodhaantje werd de Protestantse Kerk in Wichmond bezocht. Na afloop dronken ouderen koffie in de school en speelden kinderen met hun ouders op het nieuwe Ontmoetingsplein.

Wichmond en Vierakker kunnen terugkijken op een geslaagd Palmpasenfeest. Een mooie samenwerking tussen school, kerk en dorp.