Start van de Hamove Cross hobbyklasse. Foto: Damon Teerink
Start van de Hamove Cross hobbyklasse. Foto: Damon Teerink

Hamove cross vernieuwt met jeugd met crossfietsklasse

HENGELO - Zondag voor een week werd de eerste Hamove clubcross georganiseerd onder warme en zonnige weersomstandigheden. De deelname was groot en het publiek was talrijk.

In verschillende klassen werd er gestreden om de punten voor het clubkampioenschap. Ook was er een primeur tijdens het evenement, een speciale klasse voor de jeugd met cross fietsen.

De uitslag in de verschillende klassen is als volgt:
Brommer klasse: 1. Joey Puthaar, 2. Stijn Sloot, 3. Arno Smeitink. Jeugd t/m 15 jaar: 1. Luca Kuipers, 2. Senna Brugman, 3. Mick Berns. Zijspannen: 1. Mombarg Kroese / Kroesse, 2. Hietbrink / JKansen, 3. Barink / Ter Horst. Quads: 1. Luc van Lenning, 2. Twan Veenink, 3. Jorg Jolij. Hobby klasse: 1. William van Eeerden, 2. Arjan Eggink, Peter Berenscot. Wedstrijd klasse: 1. Marco Leerink, 2. Erwin Plekkenpol, 3. Gijs ten Elshof.

De volgende clubwedstrijd meetellend voor het kampioenschap is in het najaar.


Oecumenische en interkerkelijke
motortoertochten

HENGELO - Opnieuw worden vanuit Hengelo Gld. twee Oecumenische en interkerkelijke motortoertochten georganiseerd door de Raad van Kerken: Rondje Betuwe op tweede pinksterdag, 10 juni en het motortreffen Hengelo-Joure op 31 augustus/1 september.

Rondje Betuwe
Op tweede pinksterdag door de gezamenlijke kerken een oecumenische motortoer georganiseerd. Behalve bijzondere oecumenische ontmoetingen en het delen van enthousiasme voor motoren, is het doel om samen te genieten van ritten door de natuur en een bezoek te brengen aan een passende bestemming. De start is 10 juni om half tien 's ochtends bij de Willibrorduskerk aan de Spalstraat 38. Vanaf 9.00 uur staat de koffie klaar.

De route voert van Hengelo via de Veluwe richting Wageningen en na een pontje rechtsaf naar Landgoed 'de Heerlijkheid Hemmen', ook wel de 'parel van de Betuwe' genoemd. Dit is gelegen in de Over- en Neder-Betuwe tussen Tiel en Arnhem. Na bezichtiging van de kerk en de kleinschalige kasteeltuin gaat de tocht via de dijk richting Tiel. Van daaruit wordt over de Waalbrug gereden richting het Land van Maas en Waal. Over de dijk langs de Maas gaan de motorrijders richting Nijmegen en dan onder Nijmegen door naar Emmerik. Via een klein stukje Duitsland hopen ze ongeveer 17.30 uur weer in Hengelo te zijn. Kortom, een mooie en gevarieerde motortoer van circa 220 kilometer door de Betuwe en andere mooie Gelderse streken.

Voor een betrekkelijk kleine bijdrage krijgen de deelnemers een mooie motortocht, koffie aan het begin en onderweg, een rondleiding in de kerk van Hemmen en een lunch rond het middaguur. De meeropbrengst komt ten goede aan Puur Natuur van Stichting Philadelphia. Zo genieten ook anderen mee.

Hengelo-Joure
Verder, om alvast te noteren: het derde interkerkelijk motortreffen Hengelo-Joure op 31 augustus/1 september. Dit evenement ontstond in 2016, toen een aantal mensen uit Hengelo met de motor naar Joure ging om een bezoek te brengen aan ds. Christien Ferarri, een van de initiatiefnemers van de oecumenische motortoer op tweede Pinksterdag. In april 2018 bracht zij met een groep enthousiaste motorrijdende Jousters een tegenbezoek aan Hengelo.
Dit jaar is Hengelo opnieuw uitgenodigd in Friesland. In grote lijnen ziet dit weekend er als volgt uit: Een groep motorrijders uit Joure en Hengelo treffen elkaar ergens halverwege tussen beide plaatsen voor een gezamenlijke lunch. Vervolgens via een mooie route naar Joure, een gezellige avond aldaar en overnachten bij gastgezinnen/motorrijders. De volgende dag kerkdienst en gezamenlijke lunch, waarna de Friese motorrijders de Hengeloƫrs weer een eindje op weg brengen.

Info en aanmelding
Om mee te doen met een of beide motortoerritten, als rijder of passagier, stuur een berichtje aan Chris Peelen, 462799 of email cpeelen@live.nl, Jaap van Gijssel, 464460 of email jjvg@dds.nl of Gerry Spekkink, 461146 of email spekkink@hetnet.nl.