De Trekkebuuls zorgen voor een gezellig middag. Foto: PR
De Trekkebuuls zorgen voor een gezellig middag. Foto: PR

Duurzame en groene Lente Fair

VELSWIJK - Zondag 22 april organiseren Jan en Alma de Lente Fair bij Wijngaard Um d 'n Olden Smid, onder het motto 'Duurzaam en groen, moet je doen'. De wijngaard aan de Keijenborgseweg 31 in Velswijk (dicht bij Keijenborg) is tussen 11.00 en 17.00 uur geopend.

Het erf van Wijngaard Um d 'n Olden Smid verandert dan in een gezellige markt. Het belooft weer een leuke dag te worden, met drankjes en hapjes, stands met streekproducten, natuur, kunst, hergebruikte producten en natuurlijk ook verschillende stands met planten, stekjes en dergelijke voor aantrekkelijke prijsjes.
Ouwe getrouwe maar ook nieuwe standhouders maken hun opwachting.


wijngaardumdenoldensmid.nl


Goede vrijdagpop in Flophouse

TOLDIJK - Over een paar dagen is het weer zover: goede vrijdag. En voor velen staat dit inmiddels synoniem aan de jaarlijkse goede vrijdagpop bij Flophouse. Na een lange geschiedenis van topacts als Hayloft, Freek & Suzan en de JPR Strinxband, is het dit jaar aan het Handkar Trio om deze avond wederom tot een groot feest te maken. De oergezellige dialectnummers van het legendarische Hanka duo zijn nog altijd geliefd in de regio. Het Hankar Trio is een coverband die de Achterhoekse dorstlessende klasse klanken van het Hanska duo verzorgt. Een orgel, een drumstel en een zanger, en met deze beperkte middelen gaat de tent op de kop. Alle bekende klassiekers komen voorbij, van de Pruimenpolka tot Medicijnen, van de Gekleurde Beer tot de Jipjappenblues.


Meezingen met bekende gouwe ouwe

BAAK - Harmonicagroep 'De Trekkebuuls' uit Hengelo traden begin van deze maand op in een goed gevulde zaal Herfkens voor de seniorensoos 'Ons Contact'.

De voorzitter van de veertienkoppige harmonicagroep noemde het optreden een thuiswedstrijd. "We zijn bijna buren en hebben er heel veel zin in!". Dat was te merken, want ze gingen los onder het motto 'Gezelligheid troef'. En gezellig werd het, de sfeer zat er goed in. Er werd volop meegezongen met de liedjes die ten gehore gebracht werden, zoals Het Tiroler Berglied, Marina, De dronken zeeman, Dorpsfeest en Brandend zand. En werd zelf een polonaise gehouden! Dit was het laatste middaguitje van de seniorensoos. Alleen het jaarlijkse reisje in mei staat nog op het programma. Na de zomerstop begint de soos weer om 14.30 uur in zaal Herfkens met een optreden van het duo 'Een en Ander' die een cabaretprogramma verzorgen.