De passage van de Keppelse brug, terug naar Hoog-Keppel. Foto: Burry van den Brink
De passage van de Keppelse brug, terug naar Hoog-Keppel. Foto: Burry van den Brink

Slipjacht gaat Oude IJssel over

HOOG KEPPEL/DOETINCHEM - De Soestdijkse Jachtvereniging hield afgelopen zaterdag de slipjacht door de Kruisbergse bossen. De geplande route moest wat worden aangepast door de drassige terreinomstandigheden. Nieuw was dat het jachtgezelschap de Oude IJssel overstak. De honden hadden ondanks de constant aanwezige miezerige regen de neus steeds in de juiste richting. Door het getrokken geurspoor te volgen bereikte de meute honden gevolgd door de ruiters Kasteel de Kelder voor de tussenstop. Daarna ging het weer door de Kruisbergse bossen terug naar begin- en eindpunt, kasteel Hummelo, waar de beloning, de traditionele 'kill' was voor de enthousiaste jachthonden.


'Stemmen van de ziel' over dementie

ZELHEM - Donderdag 24 januari komt Hans Siepel naar het Leerhuys, Markt 2, naast de Lambertikerk in Zelhem. Hij zal ons vertellen over dementie en het boek dat hij er over schreef 'Stemmen van de ziel'. Aanvang 20.00 uur. Er wordt een kleine financiële bijdrage van 4 euro per persoon gevraagd, dit is inclusief koffie/thee. Opgeven bij Gerdien Kleistra, T.0649641248 E. geke.kleistra@gmail.com

Dementie is een ziekte van de hersenen. Hersencellen worden aangetast waardoor het denkproces van de mens wordt vernietigd. In het boek Stemmen van de ziel, vergeten waarheid van dementie, dat in 2007 verscheen, laat Hans Siepel zien dat aan dementie ook een heel andere betekenis gegeven kan worden, uitgaande van een ander dan het gangbare medisch-wetenschappelijk mensbeeld. In de begeleiding van moeder neemt de familie de menselijke ziel serieus en komen stapje voor stapje tot het inzicht en overtuiging dat moeder haar dementieproces gebruikt om een diep traumatisch verleden alsnog te verwerken. Velen die het boek lazen, zijn niet alleen enthousiast maar herkennen veel van hun eigen ervaringen.

In de lezing zal Hans Siepel de aanwezigen meenemen in deze andere kijk op dementie en op basis van zijn ervaringen vertellen hoe met de ziel van de mens met dementie contact kan worden gelegd en gecommuniceerd. Het belooft een bijzondere lezing te worden met een heel nieuwe kijk op dementie.


Vaandelhulde voor de jarige Jan Zoethout

ZELHEM - Eén van de vele tradities bij de Folkloristische Dansgroep Wi'j eren 't Olde is een vaandelhulde tijdens bijzondere gelegenheden. Een mooi voorbeeld hiervan is de tachtigjarige verjaardag van Jan Zoethout op zondag 13 januari jl.. Jan is al bijna 33 jaar lid van de dansgroep en staat altijd paraat om mee te doen aan optredens. Op de foto staat Jan met de bloemen samen met een vendelier, de commandant, muzikanten en een bestuurslid van de dansgroep.


Jan Zoethout wordt verrast met vaandelhulde. Foto: PR