Een FIFA toernooi werd gehouden op het Cruyff Court in Hummelo. Foto: PR
Een FIFA toernooi werd gehouden op het Cruyff Court in Hummelo. Foto: PR

Spel- en sportactiviteiten op de Cruyff Court in Hummelo

HUMMELO – Elke tweede vrijdag van de maand om 14.30 uur kunnen kinderen van de basisschool of de onderbouw van het voortgezet onderwijs naar de Cruyff Court in Hummelo komen. Melvin Sloot, combinatiefunctionaris en jongerenwerker is dan aanwezig om samen met hen het weekend goed te starten. Vrijdag 8 februari is de eerstvolgende middag dat er een activiteit is.

Vlak voor de afgelopen kerstdagen is op het Cruyff Court aan de Pennekampweg op de vrijdagmiddag het FIFA toernooi gespeeld. Met deelnemers uit Hummelo, Keppel, Drempt en omstreken werden er allerlei voetbaloefeningen gespeeld onder leiding van de combinatiefunctionarissen en twee jonge Graafschap spelers. Ook werden er wedstrijdjes gespeeld met een heuse finale. Alles om een van de prijzen, onder andere kaartjes voor De Graafschap, in de wacht te slepen. Ondanks de kou was het enthousiasme van de deelnemers, de positieve reacties van ouders, maar ook het plezier van de combinatiefunctionarissen om dit te mogen organiseren voldoende reden om maandelijks op en rond het Cruyff Court een activiteit te doen. Dit kan voetbal zijn, maar het veld en het naastgelegen speelveld geeft ook genoeg mogelijkheden om wat anders dan voetbal te doen.

Melvin Sloot is combinatiefunctionaris/jongerenwerker en hij gaat je iedere maand verrassen! Heb je zelf een leuk spel of activiteit? Geef het dan door aan Melvin. Bij slecht of heel koud weer kan er uitgeweken worden naar de Hessenhal of IJsbaan. Om mee te doen hoef je niets mee te nemen (gratis), maar het is wel prettig als je even vooraf aanmeld door een mailtje naar Melvin Sloot te sturen.


melvin.sloot@interimbureaukoopman.nl


Invulling geven aan activiteiten

ZELHEM - Vanaf januari 2019 is de pilot 'verbinden' bij Cbs 't Loo in Zelhem gestart. Het doel van de pilot is om activiteiten te ontwikkelen, waarbij Cbs 't Loo een invulling geeft aan activiteiten die mensen in het dorp onderling verbinden. Om dit te realiseren gaat Lian Kormelink verbindingen leggen en onderhouden met verschillende doelgroepen, diverse organisaties en verenigingen.

Kormelink ziet mogelijkheden om inwoners uit Zelhem te betrekken bij thema's op school en zoekt graag het contact op met plaatselijke ondernemers zodat kinderen in hun eigen omgeving op excursies kunnen. Wie wat wil betekenen in de vorm van het helpen met activiteiten (koken, handwerken, knutselen, timmeren etc. in kleine groepjes), het geven van gastlessen/workshops of een schoolmoestuin onderhouden, kan vrijblijvend contact opnemen via 06-28642915 of l.kormelink@avonturijn.nl.