Paaseierenactie Zelhems Mannenkoor

ZELHEM - Het Zelhems Mannenkoor houdt een eierenactie om de kas van het koor te spekken voor onvoorziene uitgaven. De eieren zijn in doosjes van 10 stuks te koop. De eieren kunnen worden besteld bij de leden van het Mannenkoo voor 4 april of telefonisch bij Jan Zeevalkink (06 - 524 817 82), bij Chris Lubbers (06 - 536 794 07 of bij Wim Reindsen (06 - 103 872 97). Hierbij duidelijk het aantal doosjes en naam en adres opgeven . De eieren die bij de koorleden worden besteld, worden ook door de koorleden thuisbezorgd. De eieren zullen dan voor de Pasen op donderdag 11 april afgeleverd worden. Zelf ophalen en betalen kan ook, en wel op donderdag 11 april tussen 14.00 tot 15.00 uur in de theaterzaal van de Brink in Zelhem. Ingang achterom.


Culinaire filmontmoeting

ZELHEM - Dit keer draaien we de Spaanse film: 'Una mujer fantastica' (Een fantastische vrouw). Una mujer fantastica is rauw, eerlijk en een bijzonder sterke film over de oneerlijke strijd om de liefde te laten zegevieren. Als kijker wordt je meegetrokken in de wereld van transgender Marina.

Eten en film? Vanaf 18.30 uur bent u van harte welkom in restaurant 'de Heeren van Wolfersveen', Ruurloseweg 38, Zelhem. Dan kan een aperitief worden gedronken. Om 19.00 uur gaat men gezamenlijk eten aan lange tafels. Voor de maaltijd laten de koks zich inspireren door de film. Om 20.15 uur verplaatsen we ons naar het theater voor de vertoning van de film met pauze. Alleen film? Alleen de film kijken kan ook voor 9,50 euro p.p. inclusief 1 x koffie / thee. Reserveren kan via info@arxtheater.nl of 06 24 17 60 03.


Vliegvissen leren tijdens de 'Koolvlieg'

HEELWEG - Drie vliegvisclubs uit de regio Nijmegen – Arnhem en de Achterhoek, VVC De Kokerjuffer VVC Last Hope en VVV Heelweg, hebben de handen ineen geslagen voor een tweedaags evenement bij Visdorado De Kool in Heelweg waarbij je als nieuwkomer een kunstvliegje kunt leren binden, de eerste worpen leert maken met de vliegenhengel en wellicht je eerste forel of andere vissoort met de vlieg zult vangen.

In het weekend van 6 en 7 april 2019 wordt er een internationale vliegviswedstrijd gehouden op twee van de plassen van Visdorado De Kool, die georganiseerd wordt door Semih Egemen van Fasna Fly Fishing. De drie vliegvisclubs willen graag meer bekendheid geven aan het vissen met de vliegenhengel, met name aan de jeugd in de regio.

Bij het vliegvissen wordt er gevist met een imitatie van een insect of een kleine vis, de kunstvlieg. Tijdens de 'Koolvlieg' kun je op de deel van De Kool onder begeleiding van instructeurs van de drie vliegvisclubs je eerste kunstvliegje leren binden. Vliegbindklemmen, gereedschappen en materiaal liggen hiervoor klaar. Op het grasveld bij de vliegvisplas is een werpbaan uitgezet waar je, wederom onder begeleiding, kunt leren werpen met de vliegenhengel. Vijver 2 is tenslotte op beide dagen gereserveerd om te proberen met de kunstvlieg een forel of andere vissoort te verleiden. De vliegenhengels, vliegenreels, lijnen, leaders en kunstvliegen staan eveneens ter beschikking voor de bezoekers van de Koolvlieg. Voorafgaand aan de internationale vliegviswedstrijd op zondag wordt er op zaterdag al volop getraind door de deelnemers. Je hebt dus alle gelegenheid om op 6 en 7 april ervaren vliegvissers aan het werk te zien, bij het werpen maar ook bij het inzetten van verschillende vismethodes die met de vliegenhengel mogelijk zijn.

Visdorado De Kool is gevestigd aan de Molenweg 4 in Heelweg.


de-kool.nl