Sravana houdt info-middag voor nieuwe vrijwilligers

DOETINCHEM – Stichting Sravana biedt ondersteuning aan mensen in hun laatste levensfase. Sravana doet dit in het hospice maar ook bij de mensen thuis. Op woensdag 15 mei van 15.00 tot 17.00 uur houdt Sravana een informatiemiddag in het Nieuwe Dijkhuis, Burgemeester van Nispenstraat 19-21 om nieuwe vrijwilligers te werven voor de thuissituatie. Tijdens deze middag vertellen vrijwilligers van Sravana over hun werk en over de wijze waarop zij ondersteuning bieden bij mensen die thuis willen sterven. Ook familieleden zijn aanwezig om te vertellen over hun ervaringen met Sravana. Belangstellenden zijn van harte welkom; de toegang is gratis. Aanmelden kan via de website: www.sravana.info.

Ans Bolder coördineert de inzet van vrijwilligers in de palliatieve terminale zorg in de thuissituatie. Zij is het eerste aanspreekpunt voor mensen die bij Sravana aankloppen met een hulpvraag voor de thuissituatie. "Meer dan zeventig procent van de Nederlanders wenst thuis te overlijden en dat aantal groeit, ook in Doetinchem", vertelt ze. "Als het einde van het leven en het moment van sterven nadert, is het waardevol om thuis te midden van de eigen familie te zijn. Maar de zorg kan te zwaar worden. Dan is het goed om een beroep te kunnen doen op de geschoolde vrijwilligers van Sravana Thuis", aldus Ans die aangeeft dat om hulp vragen moeilijk kan zijn. "Het is niet gemakkelijk om aan een 'vreemde' een deel van de zorg over te laten en zelf een stukje zorg los te laten. Iedereen wil immers graag zelf de zorg voor de dierbare tot het laatst volhouden. Maar is de stap eenmaal gezet, dan horen we vrijwel altijd: 'we hadden veel eerder hulp moeten vragen'. Onze vrijwilligers, die allemaal een belofte van geheimhouding hebben afgelegd, zijn goed geschoold. Ze mogen lichte verzorgende werkzaamheden verrichten maar mogen geen verpleegkundige handelingen doen."

Ans Bolder geeft aan dat steeds vaker een beroep wordt gedaan op Sravana om ondersteuning te bieden in de thuissituatie. "Daarom verwelkomen wij graag meer vrijwilligers. Want met meer vrijwilligers, kunnen wij meer ondersteuning bieden."