Sterrit en barbecue Nijmansfeest

HALLE - Op zondagmiddag 19 mei bruist het weer in Halle-Nijman. Tijdens het Nijmansfeest in september werd er jaarlijks fanatiek gestreden voor de wisselbeker van de sterrit. Met de nieuwe indeling van het Nijmansfeest is de sterrit nu naar het voorjaar verhuisd.

Vanaf 13.00 kunnen de deelnemers zich inschrijven, waarna er vanaf 13.30 gestart wordt met een speciaal uitgezette autopuzzelrit door de Achterhoek. De kosten voor deelname aan de sterrit bedragen 5 euro (inclusief 1 consumptie p.p.). Vanaf 15.00 uur wordt de barbecue aangestoken. Ook wie niet deelneemt aan de barbecue is van harte welkom voor deze gezellige middag.

Start, finish en barbecue zijn bij Nijmansedijk 20 te Halle. Aanmelden kan via nijmansfeest.nl/sterrit-2019 of telefonisch via 0314 - 632 050 /0314 - 631 509.


Buurtbus weer vanaf Zonnekamp

ZELHEM - Nu de nieuwbouw van De Zonnekamp klaar is gaat de buurtbus daar ook weer rijden. Vanaf maandag 13 mei gaan de bussen vanaf Halle door tot de nieuwe halte Zonnekamp.

Vandaar vertrekt de eerste bus om 6.59 uur. De volgende ritten vertrekken steeds om 5 minuten voor het uur en rijden via de halte Zelhem Markt naar Halle en verder naar Varsseveld-Dinxperlo-Aalten. De laatste rit vertrekt om 17.55 uur vanaf De Zonnekamp. In Varsseveld is aansluiting op de treinen naar Winterswijk en Arnhem en op de bussen naar Enschede en Doetinchem.

De buurtbussen worden gereden door vrijwilligers, van 7 tot 19 uur. In de avonduren is er de belbus, die ook op vaste tijden eenmaal per uur rijdt, maar alleen als er gebeld is. Minstens één uur van te voren bellen: 0900-1961. Het tarief is hetzelfde als voor de buurtbus. Op zaterdag en zon- en feestdagen is alleen de belbus beschikbaar, gedurende de gehele dag.


LTC Zelhem gaat duurzaam

ZELHEM - De leden van tennisvereniging Zelhem hebben in haar ledenvergadering van februari jongstleden besloten over te stappen van halogeen- naar led-verlichting. Dit vanwege de stroomrekening, die voor LTC Zelhem de grootste kostenpost is. Twee weken geleden is de halogeenverlichting vervangen door led-verlichting. Hoewel het een grote investering is voor de club, is er gelukkig een goed gevulde subsidiepot. Ongeveer 35 procent van de gemaakte kosten worden gesubsidieerd. De verwachting is dat de club deze investering in 7 jaar heeft terugverdiend. Met ondertussen een fors lagere stroomrekening.

Het voordeel van led is dat de lichtsterkte goed gereguleerd kan worden. Er wordt getraind op 80 procent lichtsterkte. Voor officiële wedstrijden kan er naar 100 procent geschakeld worden. De armaturen leveren dan meer dan 300 lux verlichting. Na afloop van de avondlessen of wedstrijden kan de verlichting op sfeer-stand worden gezet.

Zomer Challenge
Iedere sporter is van harte welkom om de banen te komen bezoeken en de verlichting te komen ervaren. Dit kan door mee te doen aan de Zomer Challenge. Iedere sporter, van voetballer tot hockeyer, die in het zomerseizoen fit wil blijven en lekker wil ballen, kan lid worden voor de maanden mei, juni, juli en augustus voor 60 euro. Men kan dan vrij tennissen, ontvangt een pasje en krijgt ook nog drie lessen (in een groepje van 4) van een gecertificeerde trainer. De Zomer Challenge wordt afgerond met een toernooi. Aanmelden kan via info@ltczelhem.nl


Lastige bijbelverhalen

HALLE - 'Daar kan ik niks mee!' zeggen mensen weleens als ze een vreemd of bizar verhaal uit de bijbel horen. Teksten die indruisen tegen onze wetgeving, onze normen en waarden, onze rechtsorde en humaniteit. En gebeurtenissen die in onze ogen onmogelijk zijn. 'Dat kan niet echt gebeurt zijn' is de reactie. Daarom is er op dinsdag 14 mei in het kader van 'Ontmoeting en Inspiratie' een thema-avond over deze 'lastige bijbelverhalen'. Aanvang 20.00 uur in de kerk in Halle. Leiding; ds. Dik Bos. Deelname 4 euro. Opgave vooraf wordt op prijs gesteld, dit kan via Riekie Cancian (0314 - 63 11 05 of 7025av14@hetnet.nl.


Culinaire filmontmoeting

ZELHEM - Op 9 mei wordt de komische maar ook tragische film 'The death of Stalin' gedraaid in Zelhem. De film gaat over de dood van Sovjet-dictator Josef Stalin en de communistische partijtop die niet weet wat ze ermee moeten doen.

Vanaf 18.30 uur is men van harte welkom in restaurant 'de Heeren van Wolfersveen', Ruurloseweg 38, Zelhem. Dan kan een aperitief worden gedronken. Om 19.00 uur wordt er gezamenlijk gegeten. Om 20.15 uur gaat men naar het theater voor de vertoning van de film met pauze. Maaltijd en film wordt aangeboden voor 29,50 euro.

Alleen de film kijken kan ook voor 9,50 euro p.p. inclusief 1 x koffie / thee.

Reserveren kan via info@arxtheater.nl of 06 - 24 17 60 03.