De Lindesche Molen heeft een nieuwe brandtrap. Foto: PR
De Lindesche Molen heeft een nieuwe brandtrap. Foto: PR

Nieuwe brandtrap voor de
Lindesche Molen

LINDE - Sinds kort heeft de Lindesche Molen een nieuwe brandtrap die de veiligheid van het werken in de molen vergroot. De trap dient als extra vluchtmogelijkheid bij bijvoorbeeld brand. Ook maakt deze trap het mogelijk om de molen rechtstreeks via 'de bult' binnen te gaan. Tot voor kort was het slechts mogelijk de molen te betreden of te verlaten via het in de molen gevestigde theater en foyer. De realisatie van deze trap is mogelijk gemaakt door een donatie van de Werf.

De Werf
Voor de realisatie van deze trap deed Stichting de Lindesche Molen een beroep op een bijdrage van Stichting Veilingcommissie Vorden, ook wel bekend als kringloopwinkel de Werf. De Lindesche Molen werd blij verrast met een bijdrage van maar liefst 1.500 euro. Op de afgelopen meimarkt mocht een afgevaardigde van de stichting de cheque in ontvangst nemen. Voorzitter Henk Ruiterkamp van Stichting de Lindesche Molen: "De functie van de Werf in de Vordense samenleving is niet meer weg te denken. Vele vrijwilligers houden de Werf draaiende. Vele burgers kopen de spullen voor relatief kleine bedragen en opbrengsten vloeien via bijdragen aan maatschappelijke doelen en organisaties terug naar de Vordense bevolking. Het mes snijdt aan meerdere kanten: een prachtig concept."

Tevreden molenaars
"Het kostte even tijd om een geschikte trap te vinden, maar uiteindelijk is het gelukt en is de trap in december 2019 geplaatst", geeft Ruiterkamp aan. "Vooral de vrijwillig gediplomeerde molenaars van onze molen zijn uitermate blij met deze verandering. Hun veiligheid is beter gewaarborgd en zij kunnen nu met eventuele bezoekers en leerlingen de molen in en uit zonder de bijeenkomsten elders in het molengebouw te verstoren. Wij zijn de Werf dan ook zeer erkentelijk voor deze bijdrage."